• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Migrante nakon evidencije deportovati bez oklijevanja

Autor SRNA

Izvršni komitet SNSD-a zatražio je danas od Vlade Srpske da u interesu Republike najkasnije do petka sačini plan mjera i aktivnosti da bi se reagovalo na sve veće prisustvo migranata i da se na tom planu obezbijedi sigurnost ljudi.

 Dodik: Migrante nakon evidencije deportovati bez oklijevanja Izvor: MONDO/Brankica Spasenić

"Migranti postaju ozbiljan problem i politički i bezbjednosni jer smo nedavno imali incident u Laktašima u kojima su neki od njih potezali oružje na pripadnike policije. Tema je urgentna i već je prisutan strah koji se uvlači u pojedine sredine", rekao je lider SNSD-a Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci poslije sjednice Izvršnog komiteta stranke.

On je istakao da Republika Srpska neće dozvoliti nikakve sabirne centre i kampove za migrante niti će ih finansirati, te da Vlada u pogledu predlaganja mjera na planu migrantske krize treba da reaguje na nivou vlasti BiH.

"Cilj je da se od partnera na nivou BiH dobiju mjere koje su moguće, a naša politika ostaje ista – nema stacioniranja migranata na teritoriji Srpske. Potrebno je da se evidentiraju migranti u smislu toga iz koje zemlje dolaze i da se deportuju bez oklijevanja za šta je potrebno obezbijediti logistiku. Mislim da bi to donijelo dodatnu sigurnost svim ljudima BiH", poručio je Dodik.

On je ponovio da su neprihvatljivi zahtjevi pojedinih zapadnih institucija da se problem migranata rasporedi širom BiH.

"Zabrinuti smo zbog lociranja pojedinih migrantskih kampova u Federaciji BiH pokraj mjesta u kojima živi srpska zajednica, poput Petrovca. Zbog tog ugrožavanja potrebna je veća pažnja federalnih organa", rekao je Dodik.

On je ponovio, između ostalog, da je potrebno uvažiti autentično predstavljanje Srba, kao konstitutivnih, u federalnim institucijama. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE