• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić demantuje montiranje slučaja

Advokat Duško Tomić, koji zastupa dvadesetpetogodišnju Džemilu Jusić demantovao je optužbe da je on montirao cijeli slučaj.

 Tomić demantuje montiranje slučaja Izvor: MONDO

Advokat Duško Tomić, koji zastupa dvadesetpetogodišnju Džemilu Jusić iz sela Pode kod Travnika, koja se smatra žrtvom silovanja mutevelije mjesne džamije Sulejmana Hasičića, demantovao je optužbe da je on montirao cijeli slučaj.
Tomić je rekao da je DNK nalaz potvrdio da je Hasičić otac djeteta kojeg je Jusićeva usmrtila po rođenju.

U izjavi za "Dnevni avaz" on je istakao da mu je šef kriminalističke policije Kantonalnog MUP-a Zdravko Taraba potvrdio da je DNK nalaz pozitivan na Hasičića i da je upućen Tužilaštvu Srednjebosanskog kantona.

Tomić je naveo da je Džemilu u njenoj kući silovao i jedan Hasičićev rođak, kojem je mutevelija davao pare da prizna da je on odgovoran za sve.

Prema njegovim riječima, Džemila Jusić je blago retardirana i ne može biti odgovorna za čedomorstvo koje joj se pripisuje i zato je bilo morbidno optužiti je.

Hasičić je, u izjavi za jučerašnji "Dnevni avaz", rekao da je žrtva notorne montaže, da nije odgovoran za ovaj događaj, te da je "cijela konstrukcija" nastala nakon što je odbranu Džemile Jusić, osumnjičene za čedomorstvo, preuzeo advokat Duško Tomić.

Istraga o čedomorstvu doživjela je obrt, nakon što je policija otkrila da je dijete začeto silovanjem.

Hasičićev advokat Adil Lozo rekao je da će tražiti ekshumaciju tijela novorođenčeta kako bi se na ispravan način uzeo DNK uzorak i utvrdila istina o tome ko je otac.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE