• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sukobi u PDP-u

Na sjednici Predsjedništva Partije demokratskog progresa došlo je do sukoba između članova ovog tijela.

 Sukobi u PDP-u  Izvor: MONDO

Sukob je nastao između Zorana Đerića i Slobodana Nagradića, s jedne, i Branislava Borenovića, s druge strane, zbog lošeg izbornog rezultata - rekao je agenciji Srna izvor iz PDP-a.

"Borba između Đerića i Nagradića sa Borenovićem nastaviće se i do Glavnog odbora. Postoji mogućnost da neki od funkcionera na Glavnom odboru zatraže smijenu predsjednika PDP-a Mladena Ivanića zbog lošeg izbornog rezultata stranke. O tome će ipak odlučiti stranaka na Kongresu u proljeće, a do tada će se za Ivanićevog nasljednika boriti Borenović koji postavlja svoje ljude po dubini", tvrdi izvor iz PDP-a.

Isti izvor kaže da se Ivanić tokom sinoćnje rasprave držao po strani.

"Đerić je rekao Borenoviću: Borićemo se do kraja života. Potom je istupio Nagradić koji je rekao Borenoviću da smijenjeni predsjednik Mjesnog odbora Starčevica Milorad Arlov uradio više od njega za PDP u Banjaluci", rekao je izvor Srne.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić najavio je juče da će sjednica Glavnog odbora biti održana krajem mjeseca, a do tada Predsjedništvo je dogovorilo da članovi iz vrha stranke ne izlaze sa izjavama u javnost.

"Vidjećete da narednih dana u javnosti nikakvih sukoba neće biti", rekao je Ivanić nakon sjednice Predsjedništva stranke i dodao da u PDP-u "nema raskola, ali ima različitih viđenja".

"Priče o slomu PDP-a nisu se desile, niti će se desiti" - rekao je Ivanić.

Sjednica Predsjedništva održana je upravo zbog izjava u javnosti i kritika na račun PDP-a koje je iznio izvršni sekretar te stranke Zoran Đerić, ali i drugi funkcioneri partije.

Smijenjeni Gradski odbor PDP-a u Bijeljini sastaće se sljedeće sedmice, a kako poručuju iz tog odbora, na ovaj sastanak biće pozvan i Igor Crnadak, kojeg je nedavno PDP imenovala za povjerenika za Bijeljinu.

"Došao ili ne došao Crnadak iznijećemo jasan stav da je za stanje i u bijeljinskom PDP-u kriv Borenović koji namješta svoje kadrove i želi da imenuje Slavišu Markovića za novog predsjednika stranke u Bijeljini", rečeno je u ovom odboru.

Ističu da se najveći dio članova PDP-a u Bijeljini protivi Markovićevom imenovanju i ponavljaju da je u slučaju raspuštanja bijeljinskog PDP-a prekršen Statut, jer je povjerenik imenovan, a da odbor nije raspušten.

"Nema odluke o raspuštanju Odbora, nama je to saopšteno usmeno. Jasno je da je najdrastičnije prekrešen Statut stranke", kažu iz bijeljinskog PDP-a.

Niko iz rukovodstva PDP-a nije želio da komentariše situaciju u stranci, pridržavajući se odluke Predsjedništva da ne istupaju u javnosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE