• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UZ RS: Vajkić prijeti stečajnom upravniku?

Stečajni upravnik Urbanističkog zavoda RS Dosta Baraković tvrdi da joj bivši v.d. direktora Goran Vajkić prijeti i da joj je ugrožena bezbjednost.

 UZ RS: Vajkić prijeti stečajnom upravniku? Izvor: MONDO

Barakovićeva je danas uputila dopis Okružnom privrednom sudu i Centru javne bezbjednosti Banjaluka u kojem navodi da su prijetnje počele od kada je dobila rješenje kojim je ukinut ranije otvoreni stečaj u Urbanističkom zavodu RS.

Ona je navela da je Vajkić u više navrata zvao telefonom sa broja 065/081-388, a da je u ponedjeljak, 8. novembra, u 14.00 časova nazvao i pitao kada se vratila iz bolnice i da li je dobrog zdravlja. On joj je tada poručio da ga mora pustiti u Zavod i upitao da li zna li s kim ima posla.

"Telefonirao mi je jutros u 10.00 časova i zaprijetio mi da ga moram pustiti u Zavod, govoreći: `Vidjećeš ti ko sam ja... znaš li ti šta radiš.... ne možeš ti mene spriječiti.... dosta je meni tebe.... ko si ti? Vidjećeš ti svoga Boga!`", navela je Barakovićeva u dopisu.

Barakovićeva je u ponedjeljak, 8. novembra, odbila da izvrši primopredaju imovine Zavoda predsjedniku Upravnog odbora ove ustanove Aleksandru Ristiću, zato što on, kako je rekla, nije odgovorno lice koje je registrovano u banjalučkom Okružnom privrednom sudu.

"Nijedno drugo lice, osim zakonskog zastupnika Urbanističkog zavoda RS, ne može da izvrši primopredaju imovine Zavoda", rekla je Barakovićeva ranije nakon što je dobila odluku Upravnog odbora Zavoda "koju je potpisao sam Ristić i sebe ovlastio da izvrši primopredaju imovine".

Bivši direktor Urbanističkog zavoda RS Borislav Bijelić odbio je prošle sedmice poziv Barakovićeve da, kao lice koje se u sudskom registru i nakon razrješenja po odluci Upravnog odbora i dalje vodi kao direktor Zavoda, pristupi primopredaji dužnosti u toj ustanovi.

Bijelić je u pisanom odgovoru stečajnom upravniku naveo da smatra da primopredaju treba obaviti sa imenovanim direktorom Urbanističkog zavoda RS uz potpis predsjednika Upravnog odbora Zavoda.

Barakovićeva je, nakon što je Bijelić odbio poziv za primopredaju dužnosti u Zavodu, zatražila mišljenje stečajnog sudije kako bi bili utvrđeni dalji koraci u ovom slučaju.

Viši privredni sud Banjaluka nedavno je poništio odluku Okružnog privrednog suda Banjaluka o otvaranju stečaja u Urbanističkom zavodu RS i postupak vratio na početak.

Problemi u Urbanističkom Zavodu RS kulmirilali su kada je bivši direktor Bijelić početkom ove godine najavio otkaze za 44 od ukupno 108 radnika. Pod pritiskom radnika Bijelić je podnio ostavku na mjesto direktora, a Poreska uprava RS je nakon kontrole podnijela banjalučkom Okružnom tužilaštvu četiri izvještaja protiv pet direktora i Jovana Vidovića, kao vlasnika Zavoda, zbog sumnje da su zloupotrijebili ovlaštenja i privredi i službeni položaj.

Vlada RS je ranije najavila da je zainteresovana za kupovinu akcija Urbanističkog zavoda RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE