• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: "Dejton" je naša Biblija

Zaštita Dejtonskog mirovnog sporazuma je Biblija za Republiku Srpsku, izjavio lider SDS-a Mladen Bosić za "Večernje novosti".

 Bosić: "Dejton" je naša Biblija Izvor: MONDO

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić smatra da se platformom, koju je ova stranka sačinila sa SNSD-om, trasira buduća nacionalna politika Republike Srpske (RS) i jasno kaže da je zaštita Dejtonskog mirovnog sporazuma Biblija za Srpsku.

"Nadam se da će taj glas iz RS biti u potpunosti jedinstven, kako bi se što snažnije čuo, odnosno da će platformu podržati i PDP i DNS, koje, takođe, imaju po poslanika u novom sazivu parlamenta BiH", rekao je Bosić za današnje "Večernje novosti".

On je istakao da kada god su predstavnici RS u Sarajevu nastupali nejedinstveno, čak i glasovima nejednake snage, kad je jedan bio tiši od onog drugog, cijena za to je plaćena.

"Uvjeren sam da smo prije 10 godina imali ovakav nastup, da bi stvari ovdje bile sasvim drugačije, da nam mnoge od nadležnosti ne bi bile otete, da se mnogi visoki predstavnici ne bi ponašali onako kako su se ponašali", kaže Bosić.

Bosić smatra da nije realno očekivati formiranje vlasti na nivou BiH do kraja ove godine.

"Zbog složene strukture Federacije BiH biće potrebno dosta vremena da se formira Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. Još ne znamo ko će činiti buduću vlast i svi tek očekujemo razgovore SNSD i SDP, kao dvije stranke koje su dobile najviše glasova, jer je u skladu s demokratskim standardima da oni prvi pokušaju da formiraju vlast", rekao je Bosić.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE