• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čoviću zabrana obavljanja javnih funkcija

Zamjenik visokog predstavnika u BiH Roderik Mur kazao je da još uvijek postoji zabrana obavljaja funkcije lideru HDZ-a Draganu Čoviću.

 Čoviću zabrana obavljanja javnih funkcija Izvor: MONDO

"Tačno je da je bivši visoki predstavnik zabranio Draganu Čoviću da učestvuje u određenim aspektima političkog života. Ta zabrana i dalje stoji. Visoki predstavnik je svjestan ovog pitanja i uvjeravam vas da se slučaj gospodina Čovića, kao i slučaj drugih kojima su izrečene slične zabrane, kontinuirano revidira", rekao je Mur u intervjuu sarajevskom "Dnevnom avazu".

Odgovarajući na pitanje da li se Čović može da bude imenovan na funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara, Mur je rekao da "dok mi razgovaramo, zabrana postoji i, prema mom shvatanju situacije, zabrana obuhvata mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH".

Čović je smijenjen odlukom visokog predstavnika u BiH u vrijeme kada je obavljao funkciju hrvatskog člana u Predsjedništvu biH zbog opstrukcije Dejtonskog psorazuma.

Govoreći o postojanju bonskih ovlaštenja, na osnovu kojih visoki predstavnici u BiH su vršili smjene i izabranih lica, Mur je rekao da visoki predstavnik i dalje zadržava sva ovlaštenja koje su mu data i može smijeniti funkcionere koji imaju ozbiljan kriminalni dosje i koji opstruišu Dejtonski sporazum.


(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE