• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspad PDP-a na istoku Srpske?

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić u Bijeljini usmeno raspustio OO stranke i imenovao povjerenika. Stanje loše i u Tesliću, Modriči, Derventi...

 Raspad PDP-a na istoku Srpske? Izvor: MONDO

Zbog loših izbornih rezultata Partije demokratskog progresa (PDP) predsjednik Opštinskog odbora (OO) te stranke u Milićima Milojica Lalić ponudio je ostavku, a pred osipanjem su i OO stranke u Rogatici, Sokocu i Rudom, piše "Glas Srpske".

List navodi da je u Bijeljini prošle sedmice predsjednik PDP-a Mladen Ivanić usmeno raspustio OO stranke i imenovao povjerenika, a stanje je loše u Tesliću, Modriči, Derventi, gdje su ljudi samo čekali povod da odu i dobili ga poslije izbora.

U maju PDP je napustio član OO Zvornik i član Izvršnog odbora stranke Vitomir Tomić. Sa njim je OO tada napustilo još 14 članova partije, koji su se povukli nakon što nisu mogli da utiču na izborne liste PDP-a.

Članovi dobojskog Predsjedništva PDP-a ponudili su juče ostavku zbog loših izbornih rezultata ali je, kako kaže predsjednik tog Odbora Siniša Đorđević, Odbor jednoglasno odbio.

Osnivači PDP-a u Doboju tvrde da je ovaj Odbor počeo da se rasipa od kada ga je napustio Dragan Mikerević. Na izborima 2004. godine, kada je Mikerević bio u toj stranci, PDP je u Doboju osvojila više od 5 000 glasova, a na posljenjim izborima 1 300 glasova.

Donedavni odbornik PDP-a u Doboju Siniša Marić kaže da su "potezi koji su povlačeni iz vrha partije doveli PDP do toga da potpuno izgubi kredibilitet".

Sukob između PDP-a u Foči i Trebinju traje duže vrijeme, jer je trebinjski PDP tražio da bude sjedište Regionalnog odbora stranke, a ne Foča. Razdora ima i u samom trebinjskom Odboru iz kojeg su isključeni Veselin Savić, Predrag Škoro i Veselin Krunić koji od tada nastupaju kao odbornički klub "Centar" u Skupštini opštine.

Prema nezvaničnim informacijama, iako je veoma loše stanje u PDP-u Dubica visoki funkcioner te partije Perica Bundalo nije želio da govori o ovoj temi.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE