• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HSS: Hadžiomerović podstiče mržnju

Hrvatska seljačka stranka podnijeće prijavu RAK-u protiv emisije Federalne televizije "60 minuta" i njenog urednika Bakira Hadžiomerovića

 HSS: Hadžiomerović podstiče mržnju Izvor: MONDO

Kantonalni odbor Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zapadnohercegovačkog kantona podnijeće prijavu Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH protiv emisije Federalne televizije "60 minuta" i njenog urednika Bakira Hadžiomerovića zbog podsticanja na etničku i vjersku mržnju između zajednica u BiH.

Ističući da Hadžiomerović u emisiji "60 minuta" kontinuirano krši odredbe Zakona o komunikacijama, HSS je najavio da će od Upravnog odbora FTV-a zahtijevati njegovu suspenziju, jer u izvještavanju krši odredbe uređivačkih načela - nepristrasnost, pravičnost, pristojnost, uljudnost i nezavisnost.

HSS u saopštenju navodi da su se na ovaj potez odlučili zbog niza uvreda, grubih konstrukcija i optužbi koje je Hadžiomerović iznio u emisiji "60 minuta" o građanima Hercegovine, posebno o stanovnicima Širokog Brijega nazivajući ih "nacistima i arijevcima".

Konstatujući da to Hadžiomeroviću nije prvi put, HSS ističe da je Hadžiomerović u posljednjoj emisiji dotakao dno granica dobrog ukusa te ljudskog i profesionalnog ponašanja nazivajući Hrvate iz Hercegovine "povampirenim nacistima".

Zbog svega navedenog, Kantonalni odbor HSS-a Zapadnohercegovačkog kantona smatra da Hadžiomerović podstiče na etničku i vjersku mržnju između zajednica u BiH i samim tim postaje jedan od najvećih propagandista mržnje među narodima i građanima BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE