• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatvorena birališta u Mostaru: Gužva zabilježena samo na jednom mjestu

Autor Anadolija

Zatvoreno je 45 biračkih mjesta u Bosni i Hercegovini na kojima se tokom jučerašnjeg i današnjeg dana moglo glasati za Sabor Republike Hrvatske.

 Zatvorena birališta u Mostaru: Gužva zabilježena samo na jednom mjestu Izvor: FENA/Ivan Rozić

Problema od momenta kada su birališta otvorena (juče u sedam sati) do maločas kada su zatvorena nije bilo. Zanimljivo je čak i kako u Mostaru, gradu u kojem je bilo 20 biračkih mjesta nisu zabilježene ni gužve karakteristične za birališta u BiH kada su izbori u susjednoj zemlji.

“Sve je proteklo u najboljem redu. Nije bilo gužvi i prema onome što sam i sama vidjela, sve je bilo ležerno. Jedino biračko mjesto za koje se tokom današnjeg dana moglo reći da je na njemu bilo gužvi je ono na kojem su izdavane potvrde", kazala je koordinatorica izbornog procesa Konzulata Republike Hrvatske u Mostaru Jadranka Modrić.

Izvor: FENA/Ivan Rozić

Očekuje i da će uskoro biti poznato koliko je birača izašlo na izbore u BiH. U subotu je u Gradu Mostaru glasalo oko 5.700 birača, a vjeruje se da je to tokom današnjeg dana učinilo skoro duplo više birača.

Osim birališta u Mostaru, državljani Hrvatske iz BiH imali su priliku glasati i u Vitezu, Sarajevu, Livnu, Tuzli i Banjoj Luci. Prema podacima DIP-a u BiH je bilo registrovano 96.535 birača. Bh. građani s pravom glasa birali su tri zastupnika u Saboru iz jedanaeste izborne jedinice.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE