• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drina preplavila stubove ćuprije

Vodostaj Drine u Višegradu je naglo porastao, tako da je voda poplavila stubove mosta Mehmed-paše Sokolovića, što se veoma rijetko dešava.

 Drina preplavila stubove ćuprije  Izvor: MONDO

Dežurni dispečer na Hidroelektrani "Višegrad" Drago Krsmanović kaže da je dotok vode na pregradnu branu ovog hidroenergetskog objekta 1.660 metara kubnih u sekundi, te da je isti protok i nizvodno od elektrane.

"Normalan protok vode kroz pregradnu branu, kada rade sve tri turbine hidroelektrane, je 730 metara kubnih u sekundi, a u ovo doba godine kad nema kiša oko 300 kubika u sekundi", dodaje Krsmanović.

Na Hidroelektrani "Višegrad" kažu da i pored toga što tri turbine instalisane snage 315 megavata rade punom parom, preko brane se "prosipa" 870 metara kubnih vode u sekundi.

Na jučerašnji i današnji dan 1896. godine nadošli Lim je odnio varošicu Rudo, a Drina je u Višegradu izazvala "veliki povodanj" koga je u romanu "Na Drini ćuprija" opisao Ivo Andrić.

Reporter austrijskog lista "Nada" zatekao se tih novembarskih dana u Višegradu gdje je načinio nekoliko antologijskih fotografija. Snimke je uradio i u Rudom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE