• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić ministar policije?

Marko Pavić i Petar Đokić, lideri DNS-a i SP-a, zatražili su od predsjednika SNSD-a Milorada Dodika čak pet ministarskih pozicija u budućoj Vladi RS!

 Đokić ministar policije? Izvor: MONDO

Press RS piše, pozivajući se na odlično obaviještene izvore, da DNS i SP traže ključne resore, finansije, saobraćaj i policiju.

Prema riječima izvora lista, lider socijalista Petar Đokić hoće Ministarstvo unutrašnjih poslova. Đokić je „izvisio" za poziciju predsjednika Narodne skupštine RS, jer Igor Radojičić želi da zadrži tu funkciju i u narednom mandatu.

"Đokić bi vrlo rado preuzeo i finansije, ali je svjestan da ima male izglede za to. U svakom slučaju, jedno ministarsko mjesto će pripasti lideru socijalista, koji će onda morati da se odrekne funkcije poslanika u Narodnoj skupštini RS. Uostalom, takav razvoj događaja nagovestio je i on sam kada je prije nekoliko dana izjavio da je spreman da preuzme odgovornost za neku poziciju u budućoj Vladi RS", priča izvor Pressa.

Kako Press RS saznaje, Đokića bi u poslaničkim klupama zamijenio Predrag Gluhaković, aktuelni ministar trgovine i turizma, koji je po broju glasova odmah iza svog stranačkog šefa.

Konkretni razgovori o podjeli resora, prema saznanjima Pressa, počeće tek u ponedeljak, kada će Đokić, Pavić i Dodik sjesti i pokušati sve da dogovore.

U SNSD-u kažu da se zahtijevi njihovih koalicionih partnera kreću u granicama očekivanog. Iz Dodikovog tabora dodaju da je odmah poslije izbora dogovoreno da zbog odličnih izbornih rezultata SP-a i DNS-a nagrade većim brojem resora u Vladi RS. Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić kaže da će svi zahtijevi partnera biti razmotreni u nedelju na sjednici Izvršnog odbora partije.

"Treba znati da u pregovorima nema uslovljavanja i da ničije pozicije nisu zakovane. To znači da će definitivna odluka o podjeli resora biti donijeta tek poslije serije međusobnih konsultacija", kaže Vasić.

Slavko Mitrović neće da bude mandatar?

Još uvijek nije određeno ko će biti mandatar za sastav Vlade RS. Kako saznaje Press RS, postoji nekoliko ozbiljnih kandidata, ali je sve izvjesnije da se Slavko Mitrović, aktuelni savjetnik Milorada Dodika, neće prihvatiti tog posla.

Pored Mitrovića, ambicije da na čelu Vlade RS zamijene Dodika imaju i Ranko Škrbić (aktuelni ministar zdravlja i socijalne zaštite), Slobodan Puhalac (ministar industrije, energetike i rudarstva) i Sredoje Nović (ministar civilnih poslova BiH). Kako saznajemo u vrhu SNSD-a, ime budućeg mandatara neće biti poznato bar još nekoliko dana.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE