• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SIPA pronašla ilegalno oružje

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresom kuća koje je koristio M.Dž. na u Sarajevu i Konjicu pronašli su veću količinu oružja.

 SIPA pronašla ilegalno oružje Izvor: MONDO

Pretresom lokacija pronađen je, između ostalog, puškomitraljez M72 sa prepravljenim kundakom kalibra 7,62 milimetara, automatska puška M70 kalibra 7,62 milimetara, dvije puške sa optičkim nišanima, pasivni optički (IC) nišan za noćno gađanje, prigušivač za pušku, 12 detonatorskih kapisli, dva optička nišana sa nosačima za pušku, sedam ručnih bombi, improvizovani uređaj za podešavanje snajperskog oružja, te veća količina municije različitog kalibra.

M.Dž. će danas, nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPE, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija biti predat nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje.

Akcija je izvedena po naredbama Opštinskog suda Sarajevo i Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, te Opštinskog suda Konjic i Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu će nastaviti aktivnosti na otkrivanju ilegalnog naoružanja, saopšteno je iz SIPE.

(Srna

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE