• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: RS ne smije da se dijeli u Sarajevu

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik izjavio je da se Srpska ne smije dijeliti u Sarajevu, jer je "ona nešto što traje i što će trajati".

  Dodik: RS ne smije da se dijeli u Sarajevu Izvor: MONDO

Dodik je naglasio da će, nakon preuzimanja funkcije predsjednika Republike, njegov prvi zadatak biti formiranje vlasti u Srpskoj.

"Izvršna vlast u RS će snažno, onako kako to ustav nalaže, izražavati jedinstvo Srpske i zajednički nastupati u BiH. To je nešto na što sam obavezan, jer želim da RS u Sarajevo ide jednim glasom i da tamo na najbolji mogući način brani ustavnu poziciju RS i njena ovalštenja koja je stekla Dejtonskim sporazumom", rekao je Dodik novinarima u Mrčevcima kod Laktaša, gdje je kao kum prisustvovao osvećenju temelja hrama Cara Konstantina i carice Jelene.

Dodik je poručio da će zajedno sa poslanicima u Narodnoj skupštini RS činiti sve da se poboljša ekonomska situacija u RS.

Komentarišući jučerašnju sjednicu Fiskalnog vijeća u Sarajevu na kojoj nije postignut konsenzus u vezi sa okvirnim budžetima za narednu godinu, Dodik je rekao da je činjenica da sve vlade u okruženju smanjuju svoje troškove i broj zaposlenih, a da se to jedino ne radi na nivou BiH.

"Na platnom spisku u organima BiH ima 22 000 ljudi isključivo službenika i zaposlenih, a u RS 36 000 koji primaju plate iz RS, uključujući tu i policiju, prosvjetne radnike i sve službenike", rekao je Dodik, dodavši da se za njih izdvaja manje sredstava nego za 22 000 zaposlenih na nivou zajedničkih organa BiH.

Premijer Srpske je poručio da je to situacija koja ne može dugo da traje.

"Svako povećanje prihoda na nivou BiH smanjuje prihode u RS i danas imamo to što imamo. RS će u idućoj godini stabilizovati svoje budžetsko finansiranje, neće doći do dramatičnih potresa i ono što će biti osnova politike jeste da će plate u javnom sektoru ostati na sadašnjem nivou, a to su prosvjetni radnici, policija i ostali budžetski korisnici", naglasio je Dodik.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE