• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP će podržati Radojičića

PDP će podržati Igora Radojičića ukoliko on bude kandidat SNSD-a za predsjednika Narodne skupštine RS.

 PDP će podržati Radojičića Izvor: MONDO

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić rekao je danas da će poslanici ove stranke podržati Igora Radojičića ukoliko on bude kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (RS).

Ivanić je ocijenio da je Radojičić u prethodnom periodu korektno radio taj posao, te nije siguran da li će takve podrške biti ukoliko neko drugi bude kandidat SNSD-a za funkciju predsjednika parlamenta Srpske.

"PDP će biti opozicija. Mi smo kao partija čvrsti i opredjeljeni da u institucijama BiH zastupamo interese RS i uvijek ćemo poštovati svaki stav Narodne skupštine RS. Za nas jedinstvo u odbrani RS ne mora da znači i uslovno rečeno koalicije, mi smo spremni na ključnim pitanjima braniti interese RS i uvijek ćemo zastupati sve ono što Narodna skupštine RS odluči pa makar to bilo i suprotno našim političkim pogledima", rekao je Ivanić.

Na konferenciji za novinare održanoj u Banjaluci nakon zajedničke sjednice Predsjedništva stranke i Kluba poslanika PDP-a u novom sazivu Narodne skupštine RS, Ivanić je rekao da je za sada rano govoriti koje će stranke sa PDP-om biti opozicija, a koje pozicija na nivou RS.

On je dodao da će to biti poznato tek nakon formiranja Savjeta ministara BiH, koje će, prema njegovom mišljenju, biti tek u februaru naredne godine.

Na pitanje kakav je stav PDP-a o mogućnosti da među potpredsjednicima Narodne skupštine RS ne bude predstavnika bošnjačkog naroda, Ivanić je rekao da PDP ne zna ko će biti kandidati za te pozicije, te da će Klub poslanika PDP-a o tome samostalno odlučiti.

Ivanić je istakao da je današnjom sjednicom Predsjedništva i sjednicom Kluba poslanika PDP-a u novom sazivu Narodne skupštine RS htio da stavi tačku na priču o raskolu unutar PDP-u koji su, kako je rekao, kreirali državni i SNSD-ovi mediji.

On tvrdi da sukobi u stranci apsolutno ne postoje, te da PDP ostaje jedinstven i čvrst. Lider PDP-a je rekao da će šef kluba poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini RS u novom sazivu umjesto Branislava Borenovića biti Zoran Đerić.

Na konferenciji za novinare, osim Ivanića, bili su i poslanici PDP-a u novom sazivu Narodne skupštine RS Diana Čekić, Zoran Đerić, Velimir Sakan, Božo Džuveleković, Branislav Borenović, Milan Švraka i Slavko Vučurević, te potpredsjednik PDP-a Slaven Pekić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE