• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičiću opet skupštinski čekić

SNSD će ponovo predložiti Igora Radojičića za predsjednika Narodne skupštine RS. Podrška od SDS-a i PDP-a.

 Radojičiću opet skupštinski čekić Izvor: MONDO

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će ova stranka ponovo predložiti Igora Radojičića za predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske (RS), a Nadu Tešanović za potpredsjednika iz reda hrvatskog naroda.

Dodik je rekao da je Radojičić u protekle četiri godine odlično radio svoj posao i doprinio jačanju digniteta parlamenta.

Lider SNSD-a je naglasio da je postignut dogovor da jedno od potpredsjedničkih mjesta pripadne kandidatu iz reda opozicije, odnosno Srpskoj demokratskoj stranci, s tim da postoji i obaveza da i Bošnjaci imaju svog potpredsjednika.

"Vidjećemo kako će to tehnički biti izvodljivo, jer sadašnji Ustav govori o dva potpredsjednika i to treba da bude promijenjeno. Mislim da niko neće imati ništa protiv da to i uradimo", rekao je Dodik.

Govoreći o formiranju vlasti na nivou BiH, Dodik je rekao da SDP BiH i njegov predsjednik Zlatko Lagumdžija nisu njegov cilj, ali da će razgovora biti.

SDS i PDP će podržati Radojičića

Srpska demokratska stranka (SDS) i Partija demokratskog progresa (PDP) podržaće Igora Radojičića za predsjednika Skupštine RS, potvrdili su lideri ovih stranka, Mladen Bosić i Mladen Ivanić.

Bosić je rekao da će SDS predložiti svog kandidata za jednog od potpredsjednika Narodne skupštine Srpske, ali nije želio da otkrije ko bi to mogao da bude.

Lider PDP-a Mladen Ivanić rekao je da je normalno da njegova stranka za predsjednika parlamenta podrži kandidata SNSD-a, starnke koja je osvojila najviše glasova na proteklim izborima, dodajući da "nije siguran" da bi podržali izbor nekog drugog kandidata iz SNSD-a osim Radojičića.

Ivanić je dalje rekao da će PDP biti opozicija, ali će u zajedničkim institucijama BiH zastupati stavove RS.

Konstitutivna sjednica Narodne skupštine RS biće održana sutra u Banja Luci na kojoj će, pored verfikacije poslaničkih mandata i izbora skupštinskog rukovodstva, biti inaugurisan novoizabrani predsjednik RS Dodik i dva potpredsjednika iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Tom činu prisustvovaće i predsjednik Srbije Boris Tadić, a najavljeno je i prisustvo dvadesetak stranih diplomata u BiH, kao i drugih brojnih gostiju i zvanica.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE