• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica protiv 14 dilera

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv 14 osoba koja se terete za organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnim drogama

 Optužnica protiv 14 dilera Izvor: MONDO

Optužnice su podignute protiv Daria Perića, Aleksandra Milića, Slobodana Milićevića, Deska Toholja, Hamdije Rizvanbegovića, Josipa Prce, Gordana Kosjerina, Luke Raguža, Šime Šljivića, Tomislava Perića, Musaira Đulića, Ermina Rahića, Alena Katice i Amira Ivankovića, saopšteno je iz ove institucije.

Optužnica iz tereti da su, kao pripadnici organizovane grupe, od početka 2010. godine krijumčarili i prodavali opojnu drogu njima poznatim licima u Hrvatskoj i BiH.

Perić je organizovao grupu ljudi radi nabavljanja, krijumčarenja i prodaje marihuane skank iz Crne Gore u BiH i dalje u Hrvatsku, a ostali optuženi, kao članovi zločinačke organizacije, učestvovali su u nabavci, krijumčarenju, transportu i prodaji droge.

Optužnica iz tereti da su se udružili zbog prodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja i međunarodnog prometa opojne droge iz Crne Gore u BiH s ciljem dalje prodaje u BiH, radi sticanja finansijske koristi.

U optužnici se navodi da su se oni, zbog realizovanja ovog cilja, povezali i sa drugim licima iz Crne Gore i Hrvatske, te organizovali preprodaju i rasturanje droge kroz uspostavljenu kriminalnu mrežu. Na ovaj način su, radi dalje preprodaje, nabavili oko 100 kilograma skanka, čija cijena na ilegalnom narko-tržištu u zemljama zapadne Evrope iznosi više stotina hiljada evra.

Optužnica tereti optužene da su učinili krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Opojna droga marihuana skank je Konvencijom o psihotropnim supstancama od 1971. godine i Rješenjem o popisu opojnih droga proglašena opojnom drogom i njen promet je zabranjen u skladu sa odredbama Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga i Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE