• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Građani navalili po pasoše

Velike gužve i pad sistema na šalterima za izdavanje biometrijskih pasoša. MUP apeluje da zahtjeve podnose samo oni kojima je neophodan.

 Građani navalili po pasoše Izvor: MONDO

Poslije odluke o liberalizacije viznog režima za građane BiH građani RS navalili su po biometrijske pasoše zbog čega je u nekoliko navrata padao sistem za obradu zahtjeva MUP-a RS, koji je morao čak da uputi apel građanima da se strpe.

"Građani! Samo oni kojima je biometrijska putna isprava neophodna, neka predaju zahtjeve", navodi se u saopštenju Centra javne bezbjednosti Banja Luka upućenom u ponedjeljak.

Broj podnešenih zahtjeva za izdavanje biometrijske putne isprave, kako se navodi, sukcesivno raste nakon objavljene odluke o predstojećoj viznoj liberalizaciji.

"Apelujemo da građani kojima biometrijska putna isprava nije neophodna u ovom trenutku ne žure sa podnošenjem zahtjeva za izdavanje iste, jer time stvaraju nepotrebna opterećenja sistema za izdavanje ličnih dokumenata i nepotrebne gužve na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata", ističe se u saopštenju.

Radno vrijeme kancelarija za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a RS u Banjaluci je od sedam do 20 časova i subotom od sedam do 13 časova, a u Prijedoru radnim danom od sedam do 20 časova.

U Laktašima kancelarije rade svakim radnim danom od sedam do 19 časova, dok u Mrkonjić Gradu, Kneževu, Kotor Varoši, Čelincu, Prnjavoru, Srpcu, Novom Gradu, Kostajnici, Kozarskoj Dubici građani mogu predati zahtjeve svakim radnim danom od sedam do 15 časova.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE