• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savjet Evrope: Provesti reformu ustava BiH

Monitoring komitet Savjeta Evrope u Parizu je razmatrao izvještaj o izborima u BiH i pozvao vlasti na provođenje neophodnih ustavnih reformi.

 Savjet Evrope: Provesti reformu ustava BiH Izvor: MONDO

Ovo je danas izjavila Srni član delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope Ljiljana Milićević.

"Izvjestioci su podnijeli izvještaj o održanim izborima u BiH koji je korektan. U tom izvještaju se kao zamjerka navodi da invalidi nisu imali dobar pristup na svakom biračkom mjestu", rekla je Milićevićeva.

Ona je naglasila da je delegacija BiH istakla da to nije propust, jer postoje mobilni timovi koji omogućavaju glasanje invalidima i bolesnim licima.

"Izvještaj o provedenim izborima u BiH biće na dnevom redu januarske sesije Savjeta Evrope", napomenula je Milićevićeva.

Prema njenim riječima, tokom današnje sjednice Monotoring komiteta Savjeta Evrope bilo je riječi i o Rezoluciji Savjeta Evrope sa aprilskog zasjedanja u kojoj se pozivaju vlasti BiH na hitnu primjenu presude Suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci".

"Monitoring komitet Savjeta Evrope ponudio je konsultantske usluge Venecijanske komisije u procesu ustavnih promjena u BiH. Oni su rekli da je Savjet Evrope u svom kapacitetu spreman čak i da organizuje okrugli sto o temi ustavnih promjena, odnosno da na taj način bude pružena pomoć vlastima BiH", dodala je Milićevićeva.

U delegaciji BiH na sjednici Monitoring komiteta Savjeta Evrope, osim Milićevićeve, bila je i Alma Čolo, dok Slavko Matić nije otputovao u Pariz zbog problema sa putnom ispravom.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE