• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zenica se opet guši u dimu

Aktivisti udruženja "Akcija građana" i "Eko Foruma" su snimili video/foto materijal zagađenja Zenice.

 Zenica se opet guši u dimu Izvor: MONDO

Situacija u ovom periodu u Zenici je  gora što pored industrijskog postoji i zagađenje iz kućnih ložišta, jer se ljudi griju na drva i ugalj.

Predsjednik "Eko Foruma", Hasan Kreho, je pojasnio za Sarajevo-x.com da je snimak načinjen s puta prema Smetovima u Zenici, odakle se itekako dobro može vidjeti zagađenost zraka u ovom gradu.

"Opština ništa ne čini da upozori stanovništvo na ovo zagađenje, niti su mjerenja zraka dostupna stanovništvu. Imam utisak kao da se želi prikriti ovakva situacija. Rješenje je svakako ubrzana toplifikacija Zenice, kako bi se eliminisalo zagađenje barem iz kućnih ložišta, te dosljedno poštivanje uslova iz okolinskih dozvola koje su dobila industrijska postrojenja", rekao je Kreho.

Budući da je Kreho prozvao Opštinu, načelnika Husejin Smajlović je kazao da je dobio izvještaj za 11, 12, 13. i 14. novembar koji pokazuje da nije bilo prekoračenja dozvoljenog zagađenja, te da će izvještaj o  zagađenju imati tek sutra.

"Ipak, da je bilo zagađenja u velikoj mjeri, o tome bi nas vjerovatno obavijestili iz Univerziteta u Zenici, na kojem se obavlja mjerenje zagađenja zraka. Prema izvještajima koje imam nije bilo osnova za upozorenje ili uzbunu stanovništva", kazao je Smajlović.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE