• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kontrola službenika "usporava" pasoše

Instaliranje sistema za efikasniju kontrolu rada službenika koji izdaju dokumente uzrok usporenog izdavanja biometrijskih pasoša.

 Kontrola službenika "usporava" pasoše Izvor: MONDO

Razlog za usporen rad sistema Agencije za identifikacione dokumente IDDEEA su instalacije koje se moraju vršiti dok je sistem u produkciji, a kojima se povećava sigurnost sistema koji će biti predmet kontrola Evropske unije vezano za bezvizni režim.

"Znatno povećan broj zahtjeva za izdavanje pasoša u proteklom periodu nije razlog za takozvani `pad sistema` za obradu podataka za pasoše", saopšteno je danas iz IDDEEA-e povodom usporenog rada sistema za izdavanje ličnih dokumenata.

Iz Agencije pojašnjavaju da je u toku instaliranje sistema za digitalno potpisivanje službenika nadležnih MUP-ova, što predstavlja bitan preduslov za efikasnije kontrole rada službenika koji izdaju dokumente.

"Trenutno sistem u segmentu izdavanja pasoša funkcioniše usporeno, a potpuna stabilnost očekuje se u četvrtak ujutro", najavljeno je iz Agencije.

Na građane se apeluje da budu strpljivi i da uvaže činjenicu da su ovo aktivnosti koje se provode kako bi se povećala sigurnost samog postupka izdavanja dokumenata, što će institucijama BiH omogućiti da budu bolje pripremljene u slučaju eventualnih provjera rada vezano za odluku o bezviznom režimu, te se izvinjavaju građanima zbog čekanja prilikom obrade podataka.

Prošle sedmice u BiH je dnevno u prosjeku bilo podneseno četiri do pet hiljada zahtjeva za izdavanje biometrijskog pasoša.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE