• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović: Dejton budućnost BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović smatra da budućnost BiH jeste Dejtonski mirovni sporazum i da je BiH najbolja onakva kao što je to u Dejtonu dogovoreno.

 Radmanović: Dejton budućnost BiH Izvor: MONDO

"Taj zaključak donosim zbog neracionalne promjene nekih dijelova Dejtonskog sporazuma. Svjesni smo svi da je pod pritiskom međunarodne zajednice i nametanjem određenih odluka visokog predstavnika BiH promijenjen dio dejtonskih određenja", rekao je Radmanović Srni, povodom obilježavanja 15. godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Radmanović tvrdi da je većina nametnutih odluka, ako ne i sve, nefunkcionalna i neracionalna za BiH.

"U svakom slučaju, ono što je nametnuto, a nije predviđeno Dejtonom da se na taj način mijenja, naročito Aneks četiri, moraće biti predmet rasprava u budućnosti", ocijenio je on.

Radmanović smatra da je Dejtonski mirovni sporazum dobro implementiran međunarodni sporazum koji je u Savjetu bezbjednosti UN možda brže implementiran nego svi drugi međunarodni sporazumi na raličitim prostorima.

"I to je povoljno za BiH, a povoljno je i za one koji su učestvovali u tom međunarodnom sporazumu", istakao je Radmanović.

Prema njegovim riječima, u proteklih 15 godina implementiran je najveći dio dejtonskih odluka i aneksa sporazuma, bez obzira na njegova pojedinačna dnevna osporavanja.

"Ima onih koji osporavaju 15 godina čitav sporazum, ali su vlasti bez obzira na neslaganja ispunjavale i ispunile najveći dio svih aneksa iz Dejtonskog sporazuma", istakao je on.

Prema njegovoj ocjeni, Dejtonski sporazum nije donio samo mir u BiH i obezbijedio stabilnost u zemlji, kao i relativnu stabilnost u regionu, već je utvrdio i odnose u BiH koji su joj omogućili da 15 godina funkcioniše.

"Ti odnosi su različito prihvaćeni i danas u raznim dijelovima BiH, ali ne smatram to kao neki čudan pogled na Dejton, nego željom da se bolje organizuje BiH", zaključio je on.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE