• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obustavljena nova zapošljavanja

Sva ministarstva RS, republičke uprave i organizacije zadužene su da obustave nova zapošljavanja, kao i započete postupke prijema radnika bez obzira u kojoj se fazi nalaze, potvrđeno je u Agenciji za državnu upravu RS.

 Obustavljena nova zapošljavanja Izvor: MONDO

U Agenciji, u čijoj je nadležnosti postupak za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u republičkim organima uprave, kažu da su u toku procedure za šest institucija i ministarstava koji imaju potrebu za zapošljavanjem novih radnika, pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

Među njima su Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite, Ministarstvo poljopriverede, šumarstva i vodoprivrede, Republička uprava za inspekcijske poslove, te Ministrtvo unutrašnjih poslova.

Zahtjeve za zapošljavanje radnika su dostavili i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, te Arhiv RS, ali zbog odluke Vlade RS da budu obustavljena nova zapošljavanja konkursi nisu objavljeni.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS su rekli da imaju potrebu za zaposljenjem novih radnika, ali da će poštovati ovu odluku Vlade RS.

Ova odluka stupila je na snagu Zaključkom Vlade RS od prije desetak dana.

U pojedinim granskim sindikatima pozdravljaju ovakav potez jer, kako tvrde, može dovesti do uštede novca, koji bi novim zapošljavanjem bio uplaćivan za lične dohotke.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE