• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti novi mandatar?

Mandatara za sastav nove vlade RS treba da odredi SNSD kao najjača koaliciona stranka, smatra predsjednik DNS-a Marko Pavić.

 Ko će biti novi mandatar? Izvor: MONDO

Pavić kaže da ne zna ime budućeg mandatara, kao ni koje bi pozicije u novoj vladi mogle pripasti DNS-u, pišu "Nezavisne novine".

Petar Đokić, lider SP-a, rekao je da ni on nema više informacija u vezi sa mandatarom i sastavom nove vlade.

"Za sada nije bilo govora o konkretnim pozicijama i očekujemo da će to biti poznato nakon završetka konsultacija", rekao je Đokić i odbio da komentariše spekulacije o imenima budućeg mandatara, kao i konkretne pozicije.

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza RS, kaže da nije tačno da je na proteklom sastanku dogovoreno da on ostaje na toj poziciji.

"O tome nije razgovarano. Nije tačno da sam skupštinski mandat odbio zbog toga. U pitanju su privatni razlozi i to nema nikakve veze s tim. A o pozicijama u vladi razgovaraćemo narednih dana", kaže Čubrilović, koji je funkcioner DNS-a.

Predsjednik RS Milorad Dodik zakazao je za sutra početak konsultativnih sastanaka u vezi sa izborom mandatara za sastav nove vlade RS.

Kao najozbiljniji kandidate u javnosti pominju se Aleksandar Džombića, ministar finansija RS, Sredoje Novića, ministar civilnih poslova BiH, te Slavko Mitrović, Dodikov savjetnik i Ranko Škrbić, ministar zdravlja RS, pušu "Nezavisne novine".

Bliska Dodikova saradnica Željka Cvijanović rekla je da nema više informacija o sastavu nove vlade i da će više informacija biti poznato nakon što sastanci budu završeni.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE