• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Elektronska baza propisa u Srpskoj

Vlada RS usvojila je informaciju o realizaciji projekta Elektronsko zakonodavstvo, koji obuhvata stvaranje elektronske baze svih propisa u RS.

 Elektronska baza propisa u Srpskoj Izvor: MONDO

Elektronska baza propisa, kojoj će se pristupati putem integrisanog internet portala, sadržavaće oko 400 zakona i 130 uredbi i obezbjeđivaće jednostavan, brz i nesmetan pristup informacijama 24 časa dnevno, saopšteno je iz Vladinog biroa za odnose s javnošću.

Elektronsko zakonodavstvo (e-Zakonodavstvo) je prvi projekat ove vrste na cijelom području BiH i predstavlja dio projekta elektronske Vlade RS.

Vlada RS, kao vlasnik elektronske baze propisa, nakon probnog perioda od 30 dana, ustupiće elektronsku bazu na korišćenje Službi predsjednika Republike, Narodnoj skupštini, ministarstvima, republičkim upravama i republičkim upravnim organizacijama.

Vlada će odlučiti posebnim aktom o načinu ustupanja elektronske baze propisa na korišćenje tužilaštvima, sudovima, pravobranilaštvu, jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i preduzećima, drugim pravnim i fizičkim licima.

Nakon probnog perioda, Internet portal elektronske baze svih propisa u RS biće dostupan građanima i drugim zainteresovanim domaćim i inostranim javnostima, pravnim i fizičkim licima.

Vlada je prihvatila i informaciju o preduzimanju aktivnosti radi rješavanja međusobnih odnosa RS i Uprave za indirektno oporezivanje BiH u vezi sa izgradnjom graničnog prelaza Brod i o potrebi rješavanja međusobnih odnosa u vezi sa izgradnjom ostalih graničnih prelaza, kao i drugih objekata koji se grade za potrebe institucija BiH u RS.

Vlada je zadužila Ministarstvo finansija, Ministarstvo pravde i Republičko Pravobranilaštvo da izrade nacrt ugovora između RS, Vlade RS i Uprave za indirektno oporezivanje BiH o ustanovljenju prava građenja na nekretninama eksproprisanim radi izgradnje graničnog prelaza Brod.

Ministarstvo pravde je zaduženo da Vladi predloži tim za izradu izvještaja o završenim i započetim predmetima koji se odnose na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na zemljištu u RS po zahtjevima i inicijativama institucija BiH, kao i prijedloga instrukcije za ujednačeno postupanje u imovinsko-pravnim predmetima od strane institucija RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE