• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kasipović: Ne dirati u slovo Dejtona

Anton Kasipović smatra da se ne smiju improvizovati odredbe Dejtonskog sporazuma, niti otvarati pitanja koja mogu stvoriti nove traume u BiH.

 Kasipović: Ne dirati u slovo Dejtona Izvor: MONDO

Vršilac dužnosti predsjednika Vlade Republike Srpske (RS) Anton Kasipović izjavio je Srni da je Dejtonski mirovni sporazum krucijalni dokument koji je međunarodna zajednica donijela za BiH i da je za njenu budućnost jako važno da se pridržava njegovih odredaba.

Kasipović smatra da se ne smiju improvizovati odredbe Dejtonskog sporazuma, niti otvarati pitanja koja mogu stvoriti nove traume u BiH.

On je istakao da razumije potrebu razgovora o ustavnim promjenama, ali i da bi sve što dira u slovo Dejtona predstavljalo veliku avanturu i ugrozilo bi BiH.

"Mislim da je svim tim pitanjima neophodno pristupati delikatno, sa velikim oprezom i sa temeljnim stavovima da se sačuva mir u BiH", poručio je Kasipović.

Kasipović je napomenuo da je Dejtonski sporazum značajan i zbog toga što je zaustavio rat na ovom prostoru.

"Narodi i građani BiH duguju ogromnu zahvalnost SAD koje su kreirale ovaj sporazum i ja spadam u one koji su fascinirani činjenicom da je neko zaustavio rat na ovim prostorima", rekao je Kasipović.

Dejtonski mirovni sporazum potpisan je 21. novembra 1995. godine u američkoj vojnoj bazi Rajt Peterson u državi Ohajo, a po Zakonu o praznicima RS ovaj datum obilježava se kao republički praznik.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE