• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Mandatar iz SNSD-a

Mladen Ivanić izjavio da PDP kao opoziciona partija nije imala ambiciju da daje svoj prijedlog za mandatara, a da ni predsjednik Dodik nije tačno rekao ko će biti mandatar.

 Ivanić: Mandatar iz SNSD-a  Izvor: MONDO

Prema Ivanićevim riječima, iz današnjih konsultacija oko izbora mandatara za novi sastav vlade je jasno vidljivo da će mandatar biti iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

"Što se tiče našeg stava prema mandataru, mi ćemo biti vrlo kritični. Vidjećemo šta će on ponuditi", rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci nakon sastanka delegacije PDP-a sa Dodikom.

Ivanić je ocijenio da budući predsjednik vlade i neće biti "nešto posebno bitan", te da će "prvi čovjek RS sasvim sigurno i dalje biti predsjednik Dodik".

Govoreći o vlasti na nivou BiH, Ivanić je rekao da su predsjedniku Dodiku danas rekli da će PDP na nivou BiH poštovati zaključke Narodne skupštine.

"Kad Narodna skupština bude imala zaključak, čak i ako on bude suprotan mišljenju PDP-a, mi ćemo taj zaključak poštovati zbog digniteta institucija", najavio je Ivanić.

On je dodao da PDP neće biti dio koalicije SDS i SNSD.

Konsultacije o mandataru predsjednik Srpske Milorad Dodik nastavalja sa predstavnicima Demokratskog narodnog saveza, Socijalističke partije i Partije ujedinjenih penzionera, te sa predstavnicima Saveza sindikata RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE