• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajednička akcija Sipe i italijanske policije

U akciji Sipe u sedam gradova BiH i italijanske policije u gradu Trisu razbijena kriminalna grupa kod koje je pronađen arsenal oružja.

 Zajednička akcija Sipe i italijanske policije Izvor: MONDO

Kako je saopšteno iz Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa), pretresima na 18 lokacija kod 14 osoba je pronađeno i oduzeto 39 kilograma eksploziva, osam automatskih pušaka i 18 pištolja raznih vrsta i kalibara, dvije lovačke puške, 30 mobilnih aparata sa SIM karticama, 85 detonatorskih kapsli, dva sporogoreća štapina za eksploziv, dvije ručne bombe, dva trotilska metka od po 250 grama, pet prigušivača za oružje i 12 okvira za razne vrste oružja.

Pronađeno je i oko 1.600 evra, 3.700 kuna, manja količina američkih dolara, švedskih kruna i konvertibilnih maraka, te automobil "mercedes" za koji se sumnja da potiče iz izvršenja krivičnih djela.

Tokom akcije pronađeno je, između ostalog, i nekoliko računara, laptopa, memorijskih kartica, adaptera, dvogleda, laserskih pokazivača, lisica, vojnih uniformi, motorola, pet noževa, manja količina praha koji izgledom asocira na kokain, te veća količina dokumentacije i ostale opreme.

Pripadnici Sipe danas su, nakon kriminalističke obrade u prostorijama ove policijske agencije, uz izvještaj o počinjenom organizovanom kriminalu, a u vezi sa neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, predali Tužilaštvu BiH pet osoba kod kojih je pronađeno ovo oružje.

PRITVOR ZA UHAPŠENE

Tužilaštva BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za Nedžada Kličića, Senada Zahirovića i Zlatka Murtića koji su uhapšeni u akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa), dok su M.B. i B.I. pušteni da se brane sa slobode.

Ove osobe uhapšene su juče u akciji izvedenoj po nalogu Tužilaštva BiH tokom koje je pronađena i zaplijenjena veća količina oružja, eksploziva i vojne opreme.

Tužilaštvo je saopštilo da je u okviru ove složene akcije, više desetina službenika Sipe pretreslo 18 lokacija u nekoliko gradova BiH.

Tužilac Posebnog odsjeka za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH predložio je određivanje pritvora zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi mogli ponovo učiniti djela koja im se stavljaju na teret.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE