• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Vratiti učenike u školu, neće biti policijskog časa ni dužeg rada kafića

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas da će “školska godina u Republici Srpskoj početi na vrijeme u modeliranom obliku”.

 Dodik: Vratiti učenike u školu, neće biti policijskog časa ni dužeg rada kafića Izvor: Srna/Borislav Zdrinja

"Treba vratiti učenike u učionice. U tom pogledu neće biti problema, prilagodićemo se situaciji", rekao je Dodik.

Govoreći o postojećim mjerama u vezi  sa virusom korona, on je kazao da se neće prihvatiti zahtjev da se produži rad ugostiteljskih objekata, kao i da se redukuju postojeće mjere. 

"Policijski sat se sigurno neće uvoditi. Ostaje da apelujemo na stanovništvo da se pridržavamo postojećih mjera", kazao je Dodik.

Možda će vas zanimati

Naveo je da se pojedinci ne pridržavaju uvijek preporuka, posebno na privatnim zabavama, te da nema svadbe kod nas ili u regionu, koja ne proizvede novi klaster. Rekao je i da RS ima dovoljno zaliha medicinskih sredstava i opreme, da se nabavljaju nove, te da neće biti problema do marta naredne godine.

"Mi ne razvijamo vakcinu jer nemamo sposobnosti za to. Podržavamo aktivnost da se uradi plan vakcinacije, pa kada dođemo u poziciju da je nabavimo, da imamo sveobuhvatan i obavezujući plan za sve u Srpskoj", istakao je Dodik.

Što se tiče ruske vakcine, on je istakao da je to “stvar koju su Rusi sproveli u skladu sa procedurama i činjenica da će je prvo testirati na svom stanovništvu, govori da u to treba vjerovati”.

Podvukao je i da je isplata plata i penzija iz budžeta RS do kraja ove godine “zagarantovana”.

Dodik je komentarisao i epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj, te rekao da, kada se uporedi broj radnika koji su tokom pandemije ostali bez posla sa novozaposlenima, to upućuje na najmanju brojku u regionu.

Vjeruje da će do kraja godine, uprkos nekim međunarodnim prognozama, najveći pad BDP-a u RS biti od minus dva, ali vjeruje da će se stopa kretati oko nule.

Naveo je i da je evidentan pad prihoda od indirektnih i direktnih poreza od 6,5 odsto, ali da se oni nadoknađuju intervencijom iz Kompenzacionog fonda RS.

Dodik je istakao i da su “urodili plodom “ apeli da se građani više bave poljoprivedom i sami zasiju površine zbog posljedica virusa korona, te da je oko 30 odsto više zemlje obrađeno nego prošle godine.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE