• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ime mandatara znaće se u utorak

Predsjednik RS Milorad Dodik u utorak, 22. novembra, saopštiće ime mandatara za sastav nove Vlade RS, potvrdio je Pantelija Ćurguz.

 Ime mandatara znaće se u utorak  Izvor: MONDO

"Predsjednik RS nije otkrio ko je mandatar, ali nas je upoznao sa nekoliko imena o kojima razmišlja za mandatara. Sigurno znamo da će utorak ujutro predsjednik saopštiti ime mandatara za sastav nove Vlade RS", rekao je Ćurguz u Banjaluci, nakon konsultativnog sastanka u vezi sa izborom mandatara za sastav Vlade RS, kojeg je predsjednik RS održao sa predstavnicima BORS-a.

Ćurguz je istakao da je mišljenje BORS-a da mandatar treba da bude iz političke stranke koja je dobila najviše povjerenja u narodu, kao i novi ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS, zbog širine problematike u tom ministarstvu i lakše saradnje na rješavanju problema.

On je rekao da je BORS zahtjevao od predsjednika RS da budući mandatar za sastav nove Vlade Srpske obavezno konsultuje ovu organizaciju u vezi novog ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS.

Komentarišući jučerašnji zaključak Predsjedništva BORS-a da je došlo do velikog zastoja u implementaciji Projekta samozapošljavanja nezaposlenih demobilisanih boraca Vojske RS putem dodjele zajmova Investiciono-razvojne banke RS, Ćurguz je rekao da rukovodstvo BORS-a dijeli to nezadovoljstvo.

"Iskazano nezadovoljstvo biće novi uvod u rješavanje uslova za dodjelu zajmova, koja će biti potpuno uprošćena u odnosu na slučaj do sada", rekao je Ćurguz.

On je precizirao da to podrazumijeva da više neće biti potrebe da čovjek u ruralnoj sredini koji se bavi poljoprivrednom djelatnošću mora registrovati djelatnost, već samo poljoprivredno gazdinstvo.

"Biće mogućnost davanja grupnih kredita za potrebe nekoliko demobilisanih boraca, te mogućnost da u preduzećima gdje je ratni vojni invalid i demobilisani borac većinski vlasnik može da aplicira na kredit putem Investiciono-razvojne banke uz postojeće uslove", istakao je Ćurguz.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE