• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Institut manipuliše srpskim žrtvama"

Predstavnici Instituta za nestala lica BiH svakodnevno manipulišu brojem ekshumiranih i identifikovanih srpskih tijela, tvrdi rukovodilac Operativnog tima za traženje nestalih lica RS Goran Krčmar.

 "Institut manipuliše srpskim žrtvama" Izvor: MONDO

"Operativni tim raspolaže podacima da je Institut za nestala lica BiH od trenutka formiranja 2008. godine do danas ekshumirao i identifikovao svega 32 tijela Srba, što znači prosječno 10 tijela na godišnjem nivou", rekao je Krčmar Srni, nakon sastanka koji je organizovao Odbor porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Banjaluka sa institucijama u RS koje se bave procesom traženja nestalih.

Krčmar je naveo da podatak u kojem se navodi da je prije formiranja Instituta za nestala lica BiH prosjek identifikovanih na godišnjem nivou bio 320 tijela, što sasvim dovoljno govori o nezadovoljstvu porodica iz RS procesom traženja nestalih Srba koji je zaustavljen.

On je rekao da su prije formiranja Instituta identifikovana 3.454 Srbina, a za vrijeme rada Instituta svega 32 lica srpske nacionalnosti.

Krčmar je dodao da mu nije jasno, zbog čega se na sastanak nije odazvala šef banjalučke kancelarije Instituta Milijana Bojić, koja je dobila poziv za sastanak.

"Imali smo namjeru da sa Bojićevom razgovaramo o manipulacijama brojem ekshumiranih i identifikovanih Srba koje svakodnevno vrši banjalučka kancelarija Instituta putem medija", istakao je Krčmar.

On tvrdi da je banjalučka kancelarija Instituta za nestala lica BiH od svog postojanja do danas uspjela ekshumirati i identifikovati samo jedno tijelo srpske nacionalnosti u Federaciji BiH, a u pitanju je Dušan Kleut.

"Rješenje u višegodišnjem sukobu između predstavnika institucija RS koji se bave procesom traženja nestalih i Instituta za nestala lica BiH vidim u tome, da srpski predstavnici u toj instituciji konačno počnu raditi u interesu RS", zaključio je Krčmar.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE