• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: Platforma SDS-a i SNSD-a nije jednokratna

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da Platforma o usaglašenom nastupu SDS-a i SNSD-a u zajedničkim institucijama BiH nije "za jednokratnu upotrebu".

 Bosić: Platforma SDS-a i SNSD-a nije jednokratna Izvor: MONDO

"Ona nije namijenjena za jednokratnu upotrebu i trebalo bi da bude početak novog političkog odnosa na nivou BiH institucija, a to je zajednički i usaglašen nastup iz Republike Srpske o svim pitanjima od vitalnog interesa. Platforma je pravljena sa namjerom da obezbijedi da i poslije sljedećih izbora to postane praksa i normalna stvar. Zato mi govorimo o jednom glasu iz RS u Sarajevu", rekao je Bosić.

On je dodao da je platforma dogovor dvije stranke i da njegovo napuštanje ne bi imalo zakonske posljedice, ali da bi onaj ko bi pokušao da ga sruši snosio negativne političke posljedice.

Bosić je podsjetio da je u platformi predviđeno da SDS ponudi poslaniku Partije demokratskog progresa da bude u klubu te stranke, a da SNSD isto nastupi prema poslaniku Demokratskog narodnog saveza.

"To je, prije svega, zato što je za formiranje kluba potrebna tri poslanika, a ove dvije stranke to nemaju. Prirodnije je da se uključe u rad klubova iz RS nego da to rade sa poslanicima iz Federacije BiH. Vjerujem da će PDP prihvatiti tu ponudu i da ćemo zaista imati jedan glas u skupštini BiH svih 14 poslanika iz RS oko pitanja od važnosti za njenu budućnost", rekao je Bosić za "Glas Srpske".

On tvrdi da opoziciona uloga SDS-a u RS neće negativno uticati na odnose stranke sa SNSD-om na nivou BiH.

"Platforma je bila logičan potez poslije saznanja da Socijaldemokratska partija BiH i Stranka demokratske akcije imaju dogovor o zajedničkom nastupu, što je prethodilo formiranju tri bloka stranaka. Politička situacija u RS je posve drugačija i tu nema potrebe za formiranjem velike koalicije", rekao je Bosić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE