• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džombić: Prijedlozi studenata u ekonomskoj politici

Mandatar za sastav nove vlade RS Aleksandar Džombić rekao je da ne vidi nikakve prepreke da se prijedlozi predstavnika Unije studenata i Omladinskog savjeta RS ne nađu u ekonomskoj politici za narednu godinu.

 Džombić: Prijedlozi studenata u ekonomskoj politici Izvor: MONDO

"Predstavnici mladih i studenata iznijeli su konkretne zahtjeve i prijedloge", rekao je Džombić i dodao da je na sastanku bilo riječi o problemima omladine, mogućnostima zapošljavanja, potrebi ulaganja sredstava u izgradnju studentskih i đačkih domova i obezbjeđivanju dodatnih sredstava studentima koji bi jedan ili dva semestra završili na nekim od univerziteta u evropskim zemljama i potom se vratili u RS.

Džombić je rekao novinarima u Banjaluci da je zadovoljan današanjim sastankom, koji je bio veoma konstruktivan, dodajući da, kao ministar finansija RS, nije imao priliku da razgovora sa mladima.

Bez obzira ko će biti resorni ministar, rekao je Džombić, on će dobijati naloge od premijera s ciljem da se nastavi dobra i neposredna saradnja sa mladima i stidentima kako bi bili riješeni problemi ove populacije u RS.

"Stavio sam im do znanja da ću odlučno donositi odluke u interesu naše djece i omladine i tu nema nikave dileme", rekao je Džombić.

Predsjednik Unije studenata RS Milan Petković rekao je da je na današnjem sastanku bilo riječi o konkrtetnim pitanjima kao što su završetak izgradnje studentskih domova u Palama i Foči i početak gradnje studenstkog doma u Banjaluci.

"To mora biti gotovo do početka iduće godine i nećemo biti zadovoljni samo sa polaganjem kamena temeljca", rekao je Petković. On je dodao da Unija očekuje da se tokom naredne i 2012. godine povećaju stipendije za 20 odsto, a zatražila je da iduće godine bude izvršena revizija viskoškolskih ustanova, posebno privatnih visokoškolskih ustanova.

"Želimo da se formira i fond studenata kako bi se pomoglo studentima da odlaze i školuju na drugim fakultetima u Evropi i svijetu, a potom se vraćaju u RS i prenose svoja iskustava. Mi mandataru ne dajemo stotinu dana, već godinu i onda ćemo razgovarati i vidjeti šta je urađeno", rekao je Petković.

Predsjednik Omladinskog savjeta RS Bojan Grebenar rekao je nakon sastanka sa mandarom RS da je zadovoljan što i mladi mogu da učestvuju i kažu šta misle o budećem sastavu kabineta.

"Ono što je nama bilo najbitnije jeste prioriteti u radu Ministarstva za porodicu, omladinu i sport o čemu je i najviše i bilo riječi, kao i raelizaciji projekta Omladinske politike", istakao je Grebenar, izrazivši nadu da će novi kabinet posvetiti posebnu pažnju realizaciji tog dokumenta.

On je izrazio uvjerenje da će nova vlada napraviti značajne iskorake za mlade, jer oni čine veliki dio populacije RS, a i UN su narednu godinu proglasile godinom mladih.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE