• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drina plavi, Semberija u pripravnosti!

Bijeljinskim selima Janja, Amajlije, Popovi i Međaši prijeti potop! Vodostaj rijeke Drine raste iz časa u čas, ekipe Civilne zaštite na terenu.

 Drina plavi, Semberija u pripravnosti! Izvor: MONDO

Rijeka Drina izlila se u bijeljinskim naseljima Janja, Amajlije, Popovi i Međaši, a ako dođe do najavljenog porasta protoka od 2 500 metara kubnih u sekundi očekuje se i veće plavljenje, rekao je Srni šef Odsjeka Civilne zaštite Drago Ristić.

Ristić je napomenuo da je upućen apel stanovništvu u priobalnim dijelovima ovih naselja da uklone materijalna dobra jer se, prema najavama iz hidrocentrala u Zvorniku u Bajinoj Bašti, tokom noći očekuje izuzetno veliki vodostaj.

"Ovo je otprilike šesta poplava ove godine, a što se tiče rijeke Drine, ako bude najavljenih 2 500 metara kubnih u sekundi, onda je to možda i najveće izlivanje u posljednjih par godina", naveo je Ristić.

On je dodao da je trenutni protok Drine 1 460 metara kubnih u sekundi, a da se ona obično izliva na oko 1 100 metara kubnih u sekundi.

Ristić je istakao da su angažovani ljudstvo i materijalno-tehnička sredstva Civilne zaštite, koji su konstantno na terenu i u pripravnosti da pomognu onima do kojih apel nije stigao.

On je podsjetio da bijeljinska Civilna zaštita raspolaže sa 15 čamaca.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE