• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održani novembarski susreti izviđača

Dodjelom pehara pobjednicima takmičenja u ponedjeljak su u Banjaluci završeni "35. novembarski susreti izviđača".

 Održani novembarski susreti izviđača Izvor: MONDO

Željko Ojdanić, načelnik Odreda izviđača "22. april" koji je organizator ovih susreta kaže da je u konkurenciji bilo 15 ekipa iz RS, Federacije BiH i Srbije, a prvo mjesto osvojio Odred izviđača "Lola" iz Niša.

Drugoplasirani su bili izviđači iz Zenice, dok je treće mjesto pripalo Odredu izviđača "Doktor Mladen Stojanović" iz Prijedora.

"Osim pehara koje su dobili prvoplasirani, svi učesnici su dobili i diplome i ambleme akcije", kazao je Ojadanić.

On je naglasio da su svi takmičari morali da prođu šest kontrolnih tačaka kroz banjalučke ulice, a na kojima su obavljali različite zadatke.

"Tačke su bile postavljene na Šibovima, kod Venecija mosta, zatim kod kluba "22", kod Gimnazije, tvrđave Kastel i kod OŠ "Branko Ćopić" u Boriku, a izviđači su morali da pokažu izviđačke vještine kao što je prolaženje kroz minsko polje, zatim topografski rad, skiciranje dijela puta i još mnogo toga", objasnio je Ojdanić.

Prema njegovim riječima, izviđači koji su učestvovali na ovim susretima su učenici osnovnih i srednjih škola.

"Ove godine želja nam je bila da spojimo mlade izviđače od 12 godina do 20 kako bi vidjeli kakve su njihove sposobnosti i razmišljanja kada su u pitanju odgovornosti izviđača", naglasio je Ojdanić.

Osim opreme koja je neophodna za ovo takmičenje, dodaje Ojdanić, svi izviđači sa sobom su morali da ponesu amblem grada iz kojeg dolaze i amblem odreda.

"Za nas je ovo bio jedan važan zadatak jer i narednih godina planiramo da organizujemo ovakva takmičenja u Banjoj Luci. Sada kada je sve gotovo mogu reći da smo ostvarili zadatak koji smo sami sebi postavili. Naše kolege izviđači svojim kućama su otišli zadovoljni a to je ono što je nama i bio cilj", objasnio je Ojdanić.

Održavanje još jednih u gradu na Vrbasu već tradicionalnih susreta izviđača, ističe Ojdanić, finansijski je podržao Grad Banja Luka.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE