• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen saradnik Zijada Turkovića?

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su jednu osobu u Živinice, koja se dovodi u vezu sa Zijadom Turkovićem, osumnjičenim za rukovođenje kriminalnom grupom.

 Uhapšen saradnik Zijada Turkovića? Izvor: MONDO

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Esmiru Ferizoviću, koji je protjeran iz SAD zbog krivičnih djela koja je tamo počinio.

Tužilaštvo BiH, po čijem je nalogu Sipa provela akciju, sumnjiči Ferizovića za organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima prodaja droge i ubistvo, javlja portal "Sarajevo iks".

Pretresom Ferizovićevog stambenog objekta i automobila pronađeni su i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela, saopšteno je iz Sipe.

Zijad Turković, osumnjičen da je organizator kriminalne grupe koja je prije tri godine opljačkala Kargo centar na sarajevskom aerodromu i počinila više ubistava u Sarajevu, uhapšen je 21. septembra u stanu u sarajevskom naselju Grbavica.

Turkovićeve grupe, osumnjičena je za pljačku 2,5 miliona KM iz Kargo centra na sarajevskom aerodromu 5. decembra 2007. godine. Oni su osumnjičeni i za ubistvo Vernera Ajdena, Marija Tolića, Mithata Mekića i Bolivijke Lusije Salas Kortes, čija su tijela sakrivena na više lokacija, kao i za likvidaciju Emira Hadžića.

Turković važi za jednog od najopasnijih kriminalaca u BiH i regionu i navodno je blizak kriminalnom miljeu kojem pripada i Darko Elez.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE