• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radončić: Moguća koalicija sa SNSD-om

Savez za bolju budućnost (SBB) može prihvatiti koaliciju sa SNSD-om ako procijeni da će vlast biti stabilna, izjavio Fahrudin Radončić.

 Radončić: Moguća koalicija sa SNSD-om Izvor: MONDO

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić izjavio je da ova stranka može uspješno sarađivati sa SNSD-om, čiji lider Milorad Dodik "pokazuje dugogodišnju okrenutost ekonomiji i razvoju", što je prioritet i SBB.

"Sigurno je da među nama ima značajnih političkih razlika, ali možda baš ove dvije stranke mogu inaugurisati novu političku praksu u BiH gdje će se domaće snage mnogo lakše i brže dogovarati nego što sada mnogi misle. Vjerujem da mi možemo ukinuti praksu da umjesto nas stranci sa svojim interesima prelamaju i rješavaju situacije koje spadaju u našu odgovornost", rekao je Radončić za "Večernje novosti".

On je dodao da SBB može prihvatiti koaliciju sa SNSD-om i SDP-om "ako procijeni da će vlast biti stabilna, a njena koncentracija i nastojanja okrenuta ka istinskim interesima BiH".

Radončić je istakao da nova vlast u BiH treba da bude efikasna, menadžerska i moderna u smislu bržeg i boljeg ekonomskog razvoja, političke stabilizacije prilika i jačanja evroatlantskih integracija.

"BiH je umorna od nacionalnih i liderskih konflikata i u tom sam smislu zaista optimista da smo svi naučili lekciju i da će naša tolerancija biti mnogo veća nego ranije", rekao je Radončić.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE