• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljeno zasjedanje PIK-a

Članovi Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira (PIK) započeli su jutros u Sarajevu razgovore sa članovima Predsjedništva BiH.

 Nastavljeno zasjedanje PIK-a Izvor: MONDO

Razgovori se vode o procesu imenovanja predsjedavajućeg savjeta ministara, prijedlozima za budžet zajedničkih institucija i o modalitetima podrške napretku BiH na putu evroatlantskih integracija.

Sa članovima PIK-a razgovaraju hrvatski i bošnjački član Predsjedništva Željko Komšić i Bakir Izetbegović, dok predsjedavajući Nebojša Radmanović boravi u Astani na zasjedanju OEBS-a, a u njegovo ime sjednici prisustvuje šef kabineta Miroslav Vujičić.

Zasjedanje Upravnog odbora PIK-a počelo je sinoć razgovorom sa predstavnicima nevladinih oprganizacija Transparensi internešnel, Centar civilnih inicijativa i Spoljnopolitička inicijativa BiH.

PIK će, prema najavama, tokom novembarskog zasjedanja razmotriti napredak koji je BiH ostvarila na ispunjavanju pet ciljeva i dva uslova, a biće riječi i o pitanjima državne i vojne imovine, ustavne reforme i uslova iz Evropskog partnerstva, uključujući i popis stanovništva u BiH.

Visoki predstavnik Valentin Incko izjavio je ranije da PIK na ovom prvom zasjedanju neće razmatrati pitanje zatvaranja OHR-a.

Zaključke sa sjednice PIK-a će na konferencija za novinare u 15.00 časova iznijeti Incko, a biće objavljen i kominike.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE