• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CCI kritikuje entitetske ministre ekologije

Nevladina organizacija Centri civilnih inicijativa uputila otvoreno pismo ministrima ekologije RS i FBiH, u kojem kritikuje njihov rad.

 CCI kritikuje entitetske ministre ekologije  Izvor: MONDO

Nevladina organizacija Centri civilnih inicijativa (CCI) ocijenila je da ministri za zaštitu životne sredine Republike Srpske i Federacije BiH Fatima Fatibegović i Nevenko Herceg u proteklom mandatu nisu donijeli nijedan važan provedbeni propis iz njihove nadležnosti.

''To potvrđuje nedostatak vaše ne samo moralne, nego i institucionalne odgovornosti'', navodi se u otvorenom pismu CCI upućenom Hercegu i Fetibegovićevoj.

CCI konstatuje da su resorna entitetska ministarstva donijela nekoliko planskih i strateških dokumenata iz oblasti zaštite okoline, ali da je izostalo donošenje najmanje 10 veoma važnih propisa iz ove oblasti, bez kojih sve strategije ostaju ''mrtvo slovo na papiru''.

Ova nevladina organizacija ukazuje da nisu donijeti ni propisi o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom, iako su to bili javno obećali i Fetibegovićeva i Herceg, a što im je bila zakonska obaveza.

''Vašim svjesnim kršenjem zakona i obmanjivanjem javnosti, produžavate ekološku agoniju BiH, i narušavate onako loš turistički imidž zemlje'', navodi se u otvorenom pismu.

CCI poziva najodgovornija lica u oblasti zaštite životne sredine da na sjednici međuentitetskog tijela za životnu sredinu, koja je zakazana za sutra, obezbijede da dođe do konačne saglasnosti entitetskih ministarstava, što će omogućiti da bez odlaganja donesu ove propise i tako omoguće početak sistemskog upravljanja ambalažnim otpadom u BiH.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE