• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miodragu Nikačeviću 10 godina zatvora

Bivši policajac iz Foče Miodrag Nikačević osuđen na 10 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti.

 Miodragu Nikačeviću 10 godina zatvora  Izvor: MONDO

Apelaciono vijeće Suda BiH preinačilo je prvostepenu presudu i Miodraga Nikačevića, bivšeg policajca iz Foče, umjesto na osam, osudilo na 10 godina zatvora zbog zločina protiv čovječnosti počinjenih na području ove opštine.

Nikačević je u februaru 2009. godine osuđen na osam godina zatvora zbog silovanja jedne žene u aprilu 1992. godine, te još jedne djevojke u julu iste godine, kao i za protivzakonito hapšenje jednog civila, saopštio je danas BIRN, pozivajućii se na Sud BiH.

Tužilaštvo BiH žalilo se na ovu presudu, tražeći da optuženom bude povećana kazna, što je Apelaciono vijeće djelimično i uvažilo.

Kako je saopšteno iz Suda BiH, Apelaciono vijeće je djelimično uvažilo žalbe odbrane i optuženog, pa je Nikačevića oslobodilo optužbe da je u augustu 1992. godine učestvovao u privođenju Rasima Klapuha koji je potom odveden u Kazneno-popravni dom Foča, odakle mu se gubi svaki trag.

Nikačevića, koji je drugostepenu presudu čekao na slobodi, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu uhapsili su 30. novembra, po nalogu Suda BiH.

U izrečenu kaznu biće mu uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru od februara 2008. do januara 2009. godine, kada je pušten na slobodu uz mjere zabrane.

Na ovu presudu ne postoji mogućnost žalbe.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE