• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Humanost na djelu - Rekreativci dali krv

Članovi Rekreativa još jednom su pokazali humanost akcijom dobrovoljnog davanja krvi koja je u četvrtak održana u Banjaluci.

 Humanost na djelu - Rekreativci dali krv Izvor: MONDO

U akciji su učestvovali članovi fudbalskog i florbol kluba Rekreativo, njihove navijačke grupe Gromada te prijatelji kluba, a prikupljeno je više od 20 doza krvi.

“Mi se trudimo da budemo društveno odgovoran klub što smo pokazali i ranije akcijama za djecu, kao što je izgradnja igrališta i podjela saobraćajnih trakica. Ovog puta darujemo nešto što nije materijalno, ali je najdragocjenije – a to je krv. Nikome od nas ova doza krv ne znači mnogo, ali znači onima kojima će možda spasiti život i zbog toga smo se odlučili da organizujemo ovu akciju”.

Igor Perišić, igrač kluba Rekreativo, darovao je krv prvi put.

“Prvi put sam u prilici da darujem krv i mislim da i ostale građane treba podsticati na ovaj humani čin. Kao sportista, vodim zdrav život i zaista smatram da treba podržati sve aktivnosti koje su u skladu sa tim načinom života”, rekao je Perišić.

Prvi put krv je dao i Slobodan Rakulj, član Floorball kluba.

“Ovdje sam danas jer smatram da moja krv može pomoći nekome. Posebno mi je drago što smo zajedno sa navijačkom grupom Gromada i fudbalskim klubom i što sam član kluba koji na ovaj način pokazuje humanost i spremnost da pomogne onima kojima to najviše treba”.

Humanost su u četvrtak osim članova Rekreativa pokazali i njihovi navijači i prijatelji kluba.

“Došao sam da darujem krv iz dva razloga: prvi je da izađem u susret svojim prijateljima iz kluba Rekreativo, a drugi je iz humanih razloga”, rekao je Dražen Barišić, jedan od prijatelja kluba.

U fudbalskom klubu Rekreativo zahvalni su svima koji su se odazvali njihovom pozivu i podržali ovu akciju.

„Neki naši članovi i prijatelji nisu mogli doći danas pa će to učiniti naredni put, a imamo i jednog fana u Beogradu koji je odlučio da podrži našu akciju tako što će dati krv tamo“, istakao je Arbutina.

Direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu RS Gordana Guzijan istakla je zadovoljstvo saradnjom sa sportskim organizacijama.

„Sportisti imaju zdrave životne navike i nadamo se da će biti uzor mladim ljudima, te podići svijest o koristi dobrovoljnog darivanja krvi. Drago nam je što su članovi kluba Rekreativo prepoznali činjenicu da darivanje krvi pozitivno utiče na zdravlje. Ova akcija nam je od posebnog značaja sad kada slijede novogodišnji praznici i kada je povećana potreba za zalihama krvi, i nadamo se da će se i ostale sportske organizacije pridružiti akcijama dobrovoljnog darivanja krvi“, izjavila je dr Guzijan.

U saradnji sa Zavodom članovi Rekreativa, kako su najavili, i u budućnosti će organizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Fudbalski klub Rekreativo postao je nadaleko poznat po činjenici da je njihov počasni predsjednik Dr Nele Karajlić, a među fanovima ovog banjalučkog kluba su svjetski poznate ličnosti kao što su Leo Mesi, Emir Kusturica, Jelena Janković, Bora Milutinović, Nikola Karabatić, Ronald de Bur i Rud Gulit.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE