• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drina i dalje divlja

Visok vodostaj Drine, tokom jučerašnjeg dana, uslovio je izlijevanje te rijeke i na području opštine Zvornik pa je uvedeno vanredno stanje.

 Drina i dalje divlja Izvor: MONDO

Rijeka Drina poplavila je noćas u Bijeljini oko 700 kuća u naselju Janja odakle je evakuisano stanovništvo, a nezapamćenom brzinom nadirala je i u naselje Amajlije koje je većim dijelom pod vodom, javlja dopisnik Srne.

Ovakav potop ne pamte ni najstariji mještani koji stanje nazivaju alarmantnim. Ekipe Civilne zaštite su tokom noći i jutros neprestano na terenu i svim raspoloživim sredstvima pružaju pomoć ugroženima.

"Otkako je protok dostigao 4 000 metara kubnih u sekundi voda je za nekoliko časova nadošla i poplavila gotovo dvije trećine sela. Nekoliko stotina kuća u Amajlijama je u vodi. Ono što smo još imali od materijalno tehničkih sredstava , čamaca i ribarskih čizama, podijelili smo ugroženom stanovništvu, ali to je kap u moru", rekao je Drago Ristić, šef opštinskog odsjeka Civilne zaštite.

Amajlije je noćas posjetio načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić koji je pohvalio angažovanje mještana, vojske i civilne zaštite koji su noć proveli u borbi sa vodenom stihijom.

"Životno niko ne smije biti ugrožen, a što se tiče stoke, ljudi stalno evakuišu sva svoja dobra", rekao je Mićić.

Prema podacima Civilne zaštite Bijeljina uzvodno dolazi do smanjivanja protoka Drine - kod Bajine Bašte protok je 3.600 metara kubnih u sekundi.

Prema podacima odsjeka Civilne zaštiti Zvornik, vodom je ugroženo više od 100 domaćinstava u Karakaju,Tršiću i Šepku.

U Tršiću je prekinut saobraćaj na magistralnom putu Zvornik-Bijeljina. Podzemne vode su izašle na magistralni put u Zvorniku ispod starog pješačkog mosta, a poplavile su i Autobusku stanicu.

Pojedina naselja su bez struje i daljinskog grejanja, a voda sa gradskog vodovoda nije upotrebljiva za piće. Stanovništvo se pitkom vodom snabdijeva preko cisterni.

Prema najavima Civilne zaštite, Drina će na ovom području tokom noći biti u stagnaciji, a potom bi trebalo da dođe i do opadanja njenog vodostaja.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE