• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"BH Telekomu" prijeti gašenje?

"BH Telekom" je izložen opasnosti da sud donese odluku o prestanku njegovog rada, jer već dvije godine nema nadzorni odbor izabran u skladu sa zakonom.

 "BH Telekomu" prijeti gašenje?  Izvor: MONDO

Na ovo je upozorila Komisija za vrijednosne papire FBiH, koja je privremeno na period od 90 dana upisala šest članova Nadzornog odbora izabranog u maju ove godine, ali ne i sedmog člana Nihada Imamovića, pišu "Nezavisne novine".

Komisija je naložila "BH Telekomu" da u roku od 90 dana od dana donošenja privremenog rješenja, odnosno do 23. decembra, sazove i održi sjednicu Skupštine društva, te izabere nadzorni odbor u skladu s propisima.

Po propisima dioničko društvo "BH Telekom", koje je od posebnog značaja za FBiH, mora da ima sedam članova Nadzornog odbora. Sporne su i sve odluke koje je donosio šestočlani tim i s obzirom na takvo stanje, ispunjeni su uslovi u skladu sa Zakonom o privrednim društvima da, na zahtjev nadležnog organa ili lica koje dokaže pravni interes, sud donese odluku o prestanku rada društva - navodi se u rješenju Komisije za vrijednosne papire.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE