• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD Banjaluka: Opozicione optužbe na Radojičićev račun - neosnovane

Autor SRNA

Gradski odbor SNSD-a Banjaluka smatra neosnovanim opozicione prozivke Igora Radojičića za oslobađajuću presudu funkcionerima i službenicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove (RUGIPP)

 SNSD Banjaluka: Opozicione optužbe na Radojičićev račun - neosnovane Izvor: Srna

Optužbe nemaju osnova jer, kako se navodi iz SNSD-a, upravo je Radojičić alarmirao istražne organe da procesuiraju odgovorne za slučaj "Naš dom" i više drugih, sumnjivih predmeta u vezi sa milionski vrijednom gradskom imovinom.

"Banjalučki SDS podsjećamo da je Radojičić, po izboru za gradonačelnika u januaru 2017. godine javno upozorio nadležne institucije na sumnjivo ponašanje tadašnjih odgovornih ljudi u RUGIPP-u i Pravobranilaštvu u vezi više sporova oko vrijedne gradske imovine", naveli su u banjalučkom odboru SNSD-a.

Možda će vas zanimati

Napominju da su nadležni organi upravo nakon javne reakcije Radojičića pokrenuli krivičnu istragu i potvrdili sumnje gradskih vlasti podizanjem optužnica protiv odgovornih lica.

U banjalučkom SNSD-u su istakli da bi Banjalučani trebalo da znaju da "lažne suze za gradsku imovinu danas liju upravo oni koji su u jako bliskim vezama sa ljudima procesuiranim za otimačinu gradske imovine".

"Pitamo se da li su upravo te, lične veze, razlog zašto iz SDS-a osipaju drvlje i kamenje na čovjeka koji je inicirao istragu s ciljem da sačuva imovinu grada Banjaluka? Da li je ovo klasično ponašanje po principu - drž'te lopova, dok sam lopov proziva nevine za njegovo nedjelo? Da li baš zato u SDS-u danas slave zbog oslobođajuće presude i javno ih pitamo – kakve su njihove veze sa ljudima koji su otimali imovinu grada Banjaluka", pitaju iz banjalučkog SNSD-a.

Čevoro radnika RUGIPP-a je nedavnom presudom banjalučkog Okružnog suda oslobođeno krivice da su oštetili grad Banjaluka za oko 7,4 miliona KM.

Krivice su oslobođeni pomoćnik direktora RUGIPP-a Aleksandar Deurić, načelnik Odjeljenja za nadzor u RUGIPP-u Dragan Grulović, te više stručne saradnice za pravne poslove Doris Kremenović i Željka Milinković.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE