• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ujedinjena Srpska: Spremni smo za izbore

Autor SRNA

Predsjedništvo Ujedinjene Srpske konstatovalo je danas u Banjaluci da je ova politička partija spremna za predstojeće lokalne izbore i da nije pravno utemeljena odluka Centralne izborne komisije BiH (CIK) o zabrani učešća.

 Stevandić Natalija Trivić US izbori  Izvor: Mondo - Bojana Ninković


Šef Glavnog izbornog štaba Ujedinjene Srpske Natalija Trivić rekla je novinarima da Sud BiH nema mogućnost da odbije žalbu ove partije na odluku CIK-a BiH o zabrani učešća na izborima, te da bi odbijanjem žalbe bila legalizovana dikriminacija stranačkog članstva i građana Srpske.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ponovio je da je odluka CIK-a BiH neprihvatljiva, te da se sutra može očekivati stav Suda BiH.

"Nažalost, namjerno se odugovlači ova situacija i uznemirava naše članstvo. Uprkos svemu, Ujedinjena Srpska je spremna za izbore", rekao je Stevandić.

Konferenciji za novinare prisustvovali su i članovi Ujedinjene Srpske iz reda bošnjačkog, hrvatskog i jevrejskog naroda koji su naglasili da su diskriminisani odlukom CIK-a BiH o zabrani učešća Ujedinjene Srpske na lokalnim izborima.

Član Ujedinjene Srpske Jasmina Peulić smatra da je kao Bošnjakinja diskriminisana odlukom CIK-a i da promotivnim spotom, radi kojeg je kažnjena njena partija, nije vrijeđan nijedan narod u BiH jer je riječ o umjetničkom prikazu odrđenih pojava.

Član Ujedinjene Srpske iz reda hrvatskog naroda Slavica Arsenović kaže da je kandidat za odbornika u Skupštini grada Doboja i da je Sudu BiH uložila žalbu na odluku CIK-a.

Član Ujedinjene Srpske iz reda jevrejskog naroda Marko Mikeš rekao je da nikada u partiji kojoj pripada nije bio diksriminsan, niti u Republici Srpskoj, te da je zato odluka CIK-a BiH neprihvatljiv.

Podsjetimo, CIK je donio Odluku kojom je zabranio učešće na izborima Ujedinjenoj Srpskoj, a Stevandića su kaznili sa 10 000 KM jer, prema njihovim riječima, pomenuti spot širi govor mržnje. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Xy

Treba vas sve rastjerati. Mozete slobodno u SNSD, ionako ste im rektalni alpinisti i poltroni. Ne sekirajte se, primice vas Mile.

lemi

@Xy Kako ide sedvic?

MONDO REPORTAŽE