• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Josipović i Dodik za povratak svih izbjeglica

Predsjednici Hrvatske i RS, Ivo Josipović i Milorad Dodik pozvali su sve izbjegle Srbe i Hrvate da se vrate prijeratnim domovima

 Josipović i Dodik za povratak svih izbjeglica Izvor: MONDO

"Hrvatska čini sve i činiće sve da se sve izbjeglice, bez obzira na nacionalnost - naravno i Srbi iz Hrvatske - vrate", kazao je Josipović poslije sastanka sa Dodikom.

Josipović je istakao da je politika održivog povratka obaveza koju moraju preuzeti sve države u regionu.

Josipović je kazao da je ponosan što je dobio nagradu "Ličnost godine", posebno što će mu je večeras uručiti vlasnik "Nezavisnih novina" Željko Kopanja za koga je rekao da je ima "uglednu prošlost na planu pomirenja i dobrih odnosa među narodima".

Hrvatski predsjednik je kazao da ta nagrada "nije samo za njega", s obzirom da će uručenju prisustvovati državnici iz regiona i veliki broj stranih diplomata.

"To je nagrada za sve one koji misle isto, a vidite puno ih je', kazao je Josipović.

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik pozvao je sve Hrvate sa teritorije RS da se vrate u taj entitet, ističući da je spreman da ode u Hrvatsku i lično ih pozove da se vrate.

"Povratak svih Hrvata ovdje je zagarantovan, njima je zagarantovana bezbjednost, a na njima je da odluče da li će to učiniti", kazao je Dodik.

Predsednik RS je rekao da je ono što čine predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić "doprinos optimizmu i regionu i da to jača povjerenje" i istakao da je spreman da se priključi tim procesima.

"Vidim da i drugi to žele i ta politika može da da rezultat u
regionu", kazao je Dodik.

Sastanku Josipovića i Dodika prisustvovali su i predstavnici Udruženja Srba izbjeglih iz Hrvatske.

Josipoviću će večeras u banjalučkom hotelu "Bosna" biti uručeno priznanje "lice godine" koje su mu dodijelile "Nezavisne novine". Svečanosti će prisustvovati i predsjednici Srbije Boris Tadić i Crne Gore Filip Vujanović.

Željko Kopanja, direktor i vlasnik "Nezavisnih novina", prethodno je organizovao svečani ručak za Ivu Josipovića. Sastanku su prisustvovale i brojne druge zvanice iz političkog i javnog života BiH i zemalja u regionu, a teme razgovora bile su saradnja u političkom, privrednom i svim drugim segmentima.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE