• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izabrani delegati iz hrvatskog i ostalih naroda

Narodna skupština Republike Srpske danas je tajnim glasanjem izabrala delegate iz reda hrvatskog i iz reda ostalih naroda u Vijeću naroda RS.

 Izabrani delegati iz hrvatskog i ostalih naroda Izvor: MONDO

Skupštinska Komisija za izbor i imenovanje konstatovala je da je četiri glasa dobila SNSD-ova lista kandidata za izbor delegata iz reda hrvatskog naroda u Vijeću naroda RS, na kojoj se nalaze Drago Vidović, Zoran Lipovac, Dragan Juričević, Milan Marinčić, Vesna Sladojević, Mario Karadža i Vlado Karagić.

Lista koju je predložio izabrani član ad hok kluba Petar Gagulić, na kojoj se nalaze Josip Jerković, Marija Rapo, Marjan Čutura i Dragan Varunek, dobila je jedan glas.

Prijedlog liste izabranog člana ad hok kluba Opačak Franje, na kojoj se nalaze Tomislav Tomljanović i Pejo Krnjić, dobio je jedan glas.

Prijedlog Pere Kljajića, izabranog člana ad hok kluba, koji je predložio Ivanku Gavrić, dobio je jedan glas, dok prijedlog PDP-a sa kandidatima Slavenom Pekićem, Tihomirom Miletovićem i Gordanom Šukalo nije dobio nijedan glas.

Tri glasa dobio je prijedlog SNSD-a za delegate u Vijeću naroda RS iz reda ostalih: Miroslav Mikeš, Franc Sošnja, Saša Mićin i Ivan Prihoda.

Prijedlog Saše Čudića, koji je predložio Miloja Deletića, dobio je jedan glas.

Predsjednik Komisije Radovan Vuković rekao je da se rezultati glasanja saopštavaju Centralnoj izbornoj komisiji BiH koja će vršiti dodjelu mjesta.

Narodna skupština RS je na prijedlog Komisije razriješila Nijaza Smajlovića dužnosti člana Nezavisnog odbora za izbor direktora Policije RS. Smajlović je ranije obavijestio Komisiju da podnosi ostavku na mjesto člana tog odbora zbog namjere da konkuriše za zamjenika direktora Policije RS.

Ranije danas, poslanici Narodne skupštine RS izabrali su predstavnike za Dom naroda.

Srpsku će u Domu naroda Skupštine BiH u naredne četiri godine predstavljati Krstan Simić, Staša Košarac, Ognjen Tadić, Mladen Ivanić i Dragutin Rodić

Delegati iz Republike Srpske (RS) u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u naredne četiri godine biće Krstan Simić (SNSD), Staša Košarac (SNSD), Ognjen Tadić (SDS), Mladen Ivanić (PDP) i Dragutin Rodić (DNS), nezvanično saznaju novinari u Narodnoj skupštini RS.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Radovan Vuković nije saopštio imena izabranih delegata, nego je naveo imena svih kandidata sa svih lista i koja lista je dobila koliko glasova, a dodjelu mandata vršiće Centralna izborna komisija BiH kojoj će parlament RS poslati kompletne izvještaje.

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić prekinuo je sjednicu i nastavak zakazao za utorak, 14.decembar u 10.00 časova.

Sjednici danas prisustvovalo je svih 83 poslanika.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE