• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanci sad hoće granicu iz 1956?!

Poslanik Skupštine Kosova iz Demokratskog saveza Lutfi Haziri založio se da se pitanje granica Kosova riješi na osnovu granica koje su važile do 1956. godine.

 Albanci sad hoće granicu iz 1956?! Izvor: MONDO

Haziri je učestvujući u emisiji KTV "Interaktiv", rekao da opštine Preševo i Bujanovac u cjelini i ruralni dio opštine Medvjeđa treba da pripadnu Kosovu, dok bi opština Leposavić trebalo da pripadne Srbiji, izuzimajući sela u toj opštini koja su naseljena Albancima.

Prema njegovim riječima, Preševska dolina ili, kako je rekao Istočno Kosovo, koje obuhvata planine Karadak i Golak, treba da bude dio Kosova.

Granica na Ibru, u Mitrovici, jedino je postojala u vrijeme fašističke okupacije Kosova, i nikada prije ni poslije toga, kazao je Haziri.

On je ocijenio da umjesto razgovora o eventualnoj podjeli sjevera Kosova, treba započeti razgovore o mijenjanju sadašnjih granica i utvrđivanju teritorije Kosova prema granicama iz 1956. godine.

Haziri je rekao da će se na taj način riješiti problem u odnosima Kosova i Srbije i time doprinijeti priznanju Kosova od strane Srbije.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE