• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gejevi zahvalni Zvezdi i Partizanu, tuže 1389

GLIC je zahvalio FK Partizan i Crvena zvezda što su osudile homofobične grafite koji su se pojavili u Beogradu, koje potpisuju navijači tih klubova.

 Gejevi zahvalni Zvezdi i Partizanu, tuže 1389  Izvor: MONDO

Smatramo da je ovo veliki korak u izgradnji tolerantnog društva koje poštuje različitost i prihvata osobe drugačije seksualne orijentacije, saopštava Gej lezbejski info centar (GLIC).

U saopštenju se navodi da "uloga uprava FK Partizan i FK Crvena zvezda u izgradnji takvog društva može biti velika i značajna, jer su navijačke grupe često generatori nasilja, homofobije, rasizma i ostalih diskriminatornih ponašanja".

Sporan Šljivančanin

Organizacija Belgrade Pride, organizator "parade ponosa" u Beogradu, podnijela je u srijedu krivičnu prijavu protiv, kako kažu, ekstremističke organizacije "1389".

U saopštenju se precizira da je prijava podnesena zbog kršenja Zakona o zabrani manifestacija neonacističkih ili fašističkih udruženja.

"Prilikom ulaska na veb sajt 1389 otvara se prozor u kome se nalazi slika pravosnažno osuđenog ratnog zločinca Veselina Šljivančanina i natpis 'Veselin Šljivančanin je heroj!'", kaže se u saopštenju.

Belgrade Pride podsjeća na član 4. Zakona, koji kaže da se "zabranjuje prezentacija ili bilo kakva upotreba simbola kojima se opravdavaju lica koja su osuđena za ratne zločine".

U istom saopštenju stoji da udruženje Gej Srbija zahtijeva hitnu zabranu rada SNP 1389 jer se ova organizacija, "koja nesporno veliča ratne zločine", u javnosti predstavlja kao glavni organizator sprječavanja Parade ponosa u Beogradu, zakazane za 20. septembar.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE