• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Putin neće u Hrvatsku, poseta odložena za 2020.

Autor mondo.rs

Ruski predsednik Vladimir Putin doći će u Hrvatsku sledeće godine, bez obzira na to ko će tada biti na Pantovčaku, kaže predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Ona je dodala da su odnosi sa Rusijom za Zagreb bitni, ali da je njoj bitno i da zvanična Moskva podržava suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost BiH.

Rekla je i da datum posete francuskog predsednika Emanuela Makrona, za sada, nije poznat, iako je bila najavljena mogućnost da će Zagreb posetiti ove godine.

Kitarovićeva, kojoj je ovo peta godina mandata, to je rekla na konferenciji za novnare posvećenoj hrvatskoj spoljnoj politici.

Ona je kazala da je bilo u planu održavanje velikog poslovnog foruma Hrvatske i Rusije u julu ove godine, ali je onda sve odloženo za narednu godinu, nakon predsedničkih izbora u Hrvatskoj.

Grabar Kitarovićeva kaže da bi se dolazak visokog gosta iz Rusije mogao stavljati u predizborni kontekst, što se svakako želelo izbeći.

”Što se tiče odnosa s Rusijom oni su bitni za Hrvatsku”, rekla je ona istakavši da je Rusija bitna i kao trgovinski partner i kao sagovornik o stanju na jugoistoku Evrope.”Meni je bitno da Rusija podržava suverenitet, teritorijalni integritet i nezavisnost BiH, što je predsednik Putin više puta potvrdio”, kazala je.

Podsetite se kako je izgledala nedavna Putinova poseta Srbiji.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE