• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pregovori o članstvu u EU s proljeća 2012.

Ciljevi aktuelne vlade su Srbija kao kadidat za EU u decembru 2011. i potom početak pregovora o članstvu u proljeće, kaže Božidar Đelić.

 Pregovori o članstvu u EU s proljeća 2012. Izvor: MONDO

Potpredsjednik Vlade Srbije Božidar Đelić je podsjetio da će evropski komesar za proširenje Štefan File posjetiti Beograd 24. novembra kada će vladi uručiti upitnik i dodao da će kroz odgovore na upitnik biti sprovedene i neophodne reforme.

"Pitanja će biti zahtjevna, s ciljem da pokažu rendgensku sliku realnog funkcionisanja države", kazao je Đelić gostujući na TV "Studio B".

U prvom kvartalu sledeće godine trebalo bi da odgovorimo, a u drugom kvartalu EU će postaviti dodatna pitanja, dodao je on.

Đelić je rekao i da je srpska vlada usvajanjem zajedničke rezolucije sa EU o Kosovu "pokazala da želi da radi sa svojim strateškim partnerom Evropom", istakavši da je ta rezolucija statusno neutralna.

On je takođe naglasio da će, na pitanja EU koja se tiču Kosova Srbija odgovoriti u skladu sa Ustavom - po kojem je Kosovo dio Srbije, kao i u skladu sa Rezolucijom 1244.

Kada je riječ o saradnji sa Haškim tribunalom, Đelić je rekao da preostala dva optuženika treba da budu uhapšena i dodao da je Evropa uvjerena da Vlada Srbije čini sve da okonča saradnju s tim sudom.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE